2019-08-16 22:01:36
Φωτογραφία για Chiara Ferragni: Επιλέγω καλύτερους από εμένα στη δουλειά
Το πιο επιδραστικό κορίτσι της μόδας είναι 32 ετών, κερδίζει 6 εκατ. δολάρια ετησίως, έχει

17 εκατομμύρια followers και στήνει το δικό της «Truman Show» στο Instagram μέσω του smartphone της- Η Κιάρα Φεράνι μίλησε για τα όνειρα που γίνονται πραγματικότητα και για τη ζωή της που έγινε ντοκιμαντέρ

Μέσα σε ενάμιση μήνα ταξίδεψε σε Ισπανία, Ολλανδία, Γερμανία, Τόκιο, Λος Αντζελες και επέστρεψε στο Μιλάνο για να αναχωρήσει με την οικογένειά της για διακοπές στην Ιμπιζα.

Καθημερινά ποστάρει στιγμές από τη ζωή της με τον σύζυγό της Φέντεζ και τον κούκλο Λεοντσίνο, τον 17 μηνών γιο τους, στο Instagram και στο ενδιάμεσο μιλά στο τηλέφωνο, κλείνει συμφωνίες, λύνει προβλήματα δουλειάς - και όλα αυτά τα κάνει να φαίνονται τόσο φυσικά και αβίαστα που νομίζεις ότι η ζωή της είναι φτιαγμένη μόνο από ζαχαρόπαστα και καραμέλα.

Η συνεργασία της με την Lancôme όπου υπογράφει μια make up capsule collection αλλά και το ντοκιμαντέρ «Chiara Ferragni - Unposted», που θα προβληθεί στις 4 Σεπτεμβρίου στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ήταν η αφορμή για μια κουβέντα μαζί της.


Περήφανη που ανήκει στην μπριγκάντα της Lancôme, δηλώνει: «Το να είμαι μούσα της Lancôme είναι τεράστια τιμή για μένα και η συνεργασία μου με την εταιρεία αποτελεί ένα από τα σημαντικά ορόσημα της ζωής μου. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο περήφανη νιώθω που ανήκω στην οικογένεια της Lancôme μαζί με τις Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Πενέλοπε Κρουζ και Τζούλια Ρόμπερτς. Γυναίκες υπέροχες, δυνατές, με προσωπικότητα και ταλέντο, όπως και όλες οι μούσες και οι ambassadors της Lancôme. Για μένα είναι το απόλυτο πρότυπο».

Για τη συλλογή μακιγιάζ με το όνομά της -που έγινε γρήγορα sold out- εξηγεί: «Ηθελα να είναι 100% αντιπροσωπευτική του στυλ μου. Δουλέψαμε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να δημιουργήσουμε κάτι που θα αφορά τα κορίτσια της γενιάς μου. Κάτι διασκεδαστικό, που θα έχει όμως έμπνευση και θα είναι αρκετά flirty. Για μένα το μακιγιάζ παίζει σημαντικό ρόλο στην αυτοπεποίθηση μιας γυναίκας και κατά συνέπεια στον τρόπο με τον οποίο κινείται στη ζωή».

Δηλώνει ενθουσιασμένη με το γεγονός ότι σε λίγες μέρες θα βρεθεί στο Φεστιβάλ Βενετίας όχι ως καλεσμένη αλλά ως πρωταγωνίστρια. «Τα τελευταία χρόνια μού είχαν γίνει πολλές προτάσεις, ακόμα και από το Χόλιγουντ, για να παίξω στον κινηματογράφο, όμως δεν μου φαινόταν σωστό. Δεν θα ήμουν καλή στο να λέω ιστορίες άλλων ανθρώπων, γι’ αυτό προτίμησα να πω τη δική μου. Ο κινηματογράφος για μένα είναι κάτι ιερό και το Φεστιβάλ Βενετίας ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά μου», ανέφερε πρόσφατα στην εφημερίδα "Corriere della Sera". Στην ερώτηση πώς είναι να τη σκηνοθετεί κάποιος άλλος τη στιγμή που όλα αυτά τα χρόνια με έναν τρόπο σκηνοθετούσε η ίδια τα ποσταρίσματα με ενσταντανέ της ζωής της, απαντά: «Ηταν πολύ παράξενο στην αρχή το να μην είμαι εγώ σκηνοθέτης του εαυτού μου, όμως η Ελίσα Αμορούζο από την πρώτη στιγμή με κέρδισε. Θα μπορούσα -αν ήθελα- να επιλέξω πώς θα παρουσιαστώ, να δουλευτεί η ιστορία όπως και οι φωτογραφίες μου στο Instagram. Aντιθέτως, προτίμησα να πω την ιστορία μου με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ειλικρίνεια. Ηθελα να δείτε την πορεία της ζωής μου μέσα σ’ αυτά τα δέκα χρόνια, όπου ουσιαστικά ανακάλυψα ποια είμαι πραγματικά και τι θέλω από τη ζωή μου. Αυτό που θα δείτε, λοιπόν, είναι κατά 80% εγώ. Η ιστορία ενός κοριτσιού που πίστεψε στα όνειρά του».

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν η Ντονατέλα Βερσάτσε, η Μαρία Γκράτσια Κιούρι του οίκου Dior, ακαδημαϊκοί, καθηγητές, κοινωνιολόγοι, αλλά και αρκετοί από τους followers της Φεράνι. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν πέρσι στον Νότο της Σικελίας κατά τη διάρκεια του γάμου της και του τριήμερου εορτασμού, ενώ η κάμερα την ακολούθησε σε όλες τις Εβδομάδες Μόδας ανά τον κόσμο, σε επαγγελματικά μίτιγκ και προσωπικές στιγμές. Μετά τη Βενετία, θα προβληθεί στο Μιλάνο, στις 16 Σεπτεμβρίου, την παραμονή της Εβδομάδας Μόδας.

Με το λανσάρισμα της make up capsule collection που κυκλοφορεί με την εταιρία Lancôme η Κιάρα Φεράνι ξεκίνησε τα ταξίδια ανά τον κόσμο, παράλληλα με τα γυρίσματα του ριάλιτι μόδας στο Τόκιο, ενώ στο ενδιάμεσο βρήκε χρόνο προκειμένου να κάνει διακοπές με τον σύζυγό της Φέντεζ και τον γιο τους Λιοντσίνο -όπως τον αποκαλεί- τόσο στη Νότια Ιταλία όσο και στην Ιμπιζα όπου βρίσκονται αυτές τις ημέρες

Από την περιφρόνηση στην καταξίωση

Πριν από δέκα χρόνια, το 2009, η Κιάρα Φεράνι ήταν φοιτήτρια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Bocconi και σε μια συζήτηση μέσω Skype που είχε με τον φίλο της φωτογράφο Ρικάρντο Ποτσόλι γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του Theblondesalad.com. Η αρχική επένδυση ήταν 10 ευρώ για το στήσιμο της σελίδας και 500 ευρώ για να αγοράσουν μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Η Κιάρα ντύνεται, βάφεται, προτείνει εστιατόρια, ποστάρει. Το κορίτσι από την Κρεμόνα είναι τολμηρό, με ένα δικό της στυλ και δεν φοβάται να πειραματιστεί. Ο κόσμος αρχίζει να την ακολουθεί. Ανάμεσα στις σπουδές Νομικής και στα ποσταρίσματα απαντά σε όλους τους χρήστες, είναι πάντα ευγενική και μοιράζεται μαζί τους συμβουλές ομορφιάς. Σιγά-σιγά αρχίζουν να έρχονται οι διαφημίσεις, οι χορηγοί, η Φεράνι εγκαταλείπει τη Νομική και αρχίζει να χτίζει το όνομά της ακολουθώντας το όνειρό της.

Το 2010 το περιοδικό «New York» την ξεχωρίζει ως μία από τις κορυφαίες bloggers του κόσμου, έρχονται οι προσκλήσεις, οι συνεργασίες με κορυφαία brands και το 2013 αρχίζει να σχεδιάζει υποδήματα με το όνομά της και το χαρακτηριστικό μάτι-logo της φίρμας της, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε σε ρούχα και αξεσουάρ. Το The Blonde Salad στο Instagram είχε τότε πάνω από 1,6 εκατομμύρια οπαδούς. Επειτα ξεκινά το e-shop, για να εξελιχθεί σήμερα σε μια επιχείρηση με έσοδα πάνω από 20 εκατ. δολάρια ετησίως. Η Κιάρα Φεράνι σύντομα γίνεται από blogger μια απόλυτα επιτυχημένη επιχειρηματίας, case study στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, περιλαμβάνεται στις κορυφαίες σε άρθρο των «Financial Times» αφιερωμένο στις πασιονάριες της ψηφιακής εποχής, μπαίνει στη λίστα «Forbes» ενώ η εταιρεία Mattel κυκλοφόρησε Barbie με τη μορφή της.

Το Business of Fashion την κατέταξε στους 500 ανθρώπους που διαμορφώνουν άποψη στη βιομηχανία της μόδας, αξίας 2,4 τρισ. δολαρίων. Ολη αυτή η διαδρομή φυσικά δεν ήταν τόσο εύκολη όσο ακούγεται - και δεν το κρύβει. «Ευτυχώς είμαι αρκετά πεισματάρα. Οταν τον Φεβρουάριο του 2010 βρέθηκα καλεσμένη για πρώτη φορά σε επιδείξεις μόδας ήμουν κυριολεκτικά σαν ψάρι έξω από το νερό. Δεν είχα ιδέα για τους άγραφους κανόνες που υπάρχουν, δέχτηκα αρνητική κριτική, άσχημα, αλλά και ειρωνικά σχόλια - κάποια όχι μόνο από τους haters που κατακλύζουν το Διαδίκτυο, αλλά και από σημαντικούς ανθρώπους που θαύμαζα. Δεν ήμουν συνηθισμένη σε τόσο άσχημα σχόλια, αλλά θέλω να ξέρετε ότι αυτοί που έγραψαν και είπαν τόσο άσχημα πράγματα για μένα ήταν και το μεγαλύτερό μου κίνητρο για να πάω μπροστά. Είμαι ευγνώμων λοιπόν σε όλους τους... κακούς γιατί με έκαναν και δυνατή και καλύτερη» έχει πει.

Οταν της ζητώ να θυμηθεί πότε ένιωσε πραγματικά ότι τα κατάφερε, μου απαντά: «Οταν έγινα εξώφυλλο σε εμβληματικά περιοδικά μόδας ένιωσα μεγάλη ανακούφιση και κατάλαβα ότι άρχισε να αναγνωρίζεται ο ρόλος μου στη βιομηχανία της μόδας», ενώ όταν τη ρωτώ αν υπάρχουν στιγμές που μπερδεύεται μεταξύ Instagram και πραγματικής ζωής, μου ξεκαθαρίζει σε άκρως επαγγελματικό τόνο: «Η διαφορά του Instagram και της πραγματικής ζωής για μένα είναι απλή. Στη ζωή αν κάνεις κάποιο λάθος δεν θα το δουν αμέσως 17 εκατομμύρια άνθρωποι. Περνώ πολλές ώρες στο iPhone, στο Instagram και το WhatsApp καθώς επικοινωνώ συχνά με την ομάδα μου μέσω των γκρουπ που έχουμε και αφήνω το mail μόνο για τα σημαντικά. Δεν κλείνω το τηλέφωνό μου ούτε όταν κοιμάμαι»

Ο γάμος της ήταν βγαλμένος από παραμύθι, έτσι ακριβώς όπως τον ονειρευόταν

Μούσα, μητέρα και CEO

Στα 32 της χρόνια η Φεράνι είναι CEO της Chiara Ferragni Collection, ιδρύτρια και πρόεδρος του The Blonde Salad (ο συνεταίρος της αποχώρησε), που ως επιχείρηση πλέον καταγράφει έσοδα πάνω από 20 εκατ. δολάρια με 4 καταστήματα σε Ιταλία, Παρίσι και Kίνα, ενώ πριν από έναν μήνα μοίρασε ως bonus στην ομάδα του The Blonde Salad τσεκ 3.500 ευρώ στον καθένα για την εκπληκτική άνοδο στα έσοδα της εταιρείας.

Στο μεταξύ, από το 2020 θα προβάλλεται στο Amazon Prime το ριάλιτι μόδας της Χάιντι Κλουμ και του Τιμ Γκαν «Make the cut», στο οποίο η Φεράνι θα συμμετέχει στους κριτές, μαζί με τους Καρίν Ρόιτφελντ, Τζόσεφ Αλτουζάρα, Ναόμι Κάμπελ και Νικόλ Ρίτσι.

Δηλώνει ευτυχισμένη στο πλευρό του συζύγου της, του διάσημου Ιταλού ράπερ Φέντεζ, και του Λίο, Λέλο, Λεοντσίνο ή απλά «Πατατόνε», όπως αποκαλούν τον γιο τους στα καθημερινά βίντεο που ποστάρουν στο Instagram. Το μποτιτσελικά τέλειο αγοράκι τους θεωρείται ήδη από τα πιο διάσημα μωρά στο Διαδίκτυο, ενώ στην αρχή το ζευγάρι είχε δεχτεί πολλά αρνητικά σχόλια από haters που τους κατηγορούσαν ότι χρησιμοποιούν το παιδί τους ως εμπορικό προϊόν.

Ο Φέντεζ και ο γιος τους είναι η προτεραιότητά της

Με τη Χάιντι Κλουμ και τον Τιμ Γκαν στο «Make the cut», που θα προβληθεί στο Amazon Prime

«Με τον Φέντεζ δεν βάζουμε όρια στο τι θα μοιραζόμαστε από τη ζωή μας στο Instagram. Είμαστε πολύ ανοιχτοί στο να δείχνουμε στους followers μας ποιοι είμαστε, απαντάμε στα σχόλια, στα DM. Η προσωπική μου ζωή είναι ανοιχτή στο κοινό. Απλά μοιράζομαι τις στιγμές εκείνες που εγώ θεωρώ σημαντικές και πιστεύω ότι μπορεί να ενδιαφέρουν», σημειώνει, ενώ δεν δίστασε να μοιραστεί και πολύ προσωπικές της σκέψεις με τους θαυμαστές της στο Instagram: «Τον Μάιο του 2016 είχα μόλις χωρίσει από μια σχέση μου, έμενα στο L.A. και ένιωθα απίστευτα μόνη. Εκείνη την εποχή σε μια επίσκεψη στον γυναικολόγο μου παθαίνω σοκ γιατί μου εξηγεί ότι εξαιτίας κάποιων ορμονικών θεμάτων δεν θα ήταν και τόσο εύκολο να αποκτήσω παιδί. Ηταν από τους πλέον σκληρούς μήνες της ζωής μου εκείνος ο Μάιος γιατί ήρθα αντιμέτωπη με όλους μου τους φόβους, της απόρριψης, της μοναξιάς και της υγείας. Αυτό λοιπόν το μοιράζομαι γιατί θέλω να πω ότι στη ζωή όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο και δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω. Εκείνος ο μήνας μοναξιάς και φόβου με βοήθησε, στο να αρχίσω να προσέχω περισσότερο την υγεία μου, τη διατροφή μου, να μην αμελώ τις εξετάσεις μου. Αρχισα να κοιτώ πώς θα απολαμβάνω την κάθε στιγμή της ζωής μου και τρεις μήνες αργότερα γνώρισα τον Φέντεζ, ήρθε στον κόσμο ο γιος μας, και τώρα είμαι ολοκληρωμένη από κάθε άποψη». Αλλά και η περίοδος της εγκυμοσύνης της δεν ήταν εύκολη, καθώς έπρεπε να μένει ξαπλωμένη. Οπως λέει στο «Gala»: «Εκείνη η εποχή ήταν επίσης πολύ δύσκολη για μένα. Ετρεμα για την υγεία του μωρού μου. Χρωστάω πολλά στους followers μου γιατί ήταν οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές μου. Γυναίκες που πέρασαν τα ίδια μου έδιναν συμβουλές, με ενθάρρυναν και μου έκαναν καλό. Χαίρομαι γιατί όταν με συναντούν κάνουν λες και με γνωρίζουν, και ναι, αυτή την οικειότητα που καλλιέργησα τη θεωρώ καθαρά δικό μου κατόρθωμα».

Ο ορισμός της ευτυχίας γι’ αυτήν είναι: «Να είσαι περήφανος για τον εαυτό σου, να μοιράζεσαι με τους ανθρώπους που αγαπάς. Ο Λιόνε άλλαξε τη ζωή μου ολότελα και είμαι ευγνώμων για την παρουσία του. Κάθε στιγμή που περνώ με τον Φέντεζ και τον Λιόνε είναι σημαντική για μένα. Πλέον τα όνειρά μου δεν αφορούν μόνο την εταιρεία μου και τον εαυτό μου, αλλά και την ευτυχία και ευημερία της οικογένειάς μου».

Στόχος ζωής για την επόμενη δεκαετία; «Να είμαι ευτυχισμένη και περήφανη για τον εαυτό μου», ενώ όταν τη ρωτώ τι θα συμβούλευε μια νέα γυναίκα που ξεκινά μια e-commerce εταιρεία είναι ξεκάθαρη: «Να έχει στο πλευρό της συνεργάτες με μεγαλύτερη εμπειρία από τη δική της και να τους εμπιστεύεται. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Επιλέγω καλύτερους από μένα γιατί πρέπει να επενδύεις στην ομάδα σου προκειμένου να χτίσεις κάτι με γερές βάσεις και να αναπτυχθεί γρήγορα. Το παν είναι να βρεις τη φωνή σου, το τι θέλεις στη ζωή και να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που θα σε υποστηρίζουν. Ο δρόμος για την επιτυχία δεν είναι εύκολος καθώς υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά πάντα θα υπάρχει χώρος και αν έχεις ξεκάθαρη άποψη για το ποιος θέλεις να είσαι, ποιος είναι ο ρόλος που θέλεις στη ζωή, θα είναι πιο εύκολο να παίρνεις αποφάσεις και να μοιραστείς το όραμά σου με τους άλλους».

Με τη Χάιντι Κλουμ και τον Τιμ Γκαν στο «Make the cut», που θα προβληθεί στο Amazon Prime
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ