2019-08-17 00:19:56
Φωτογραφία για O Bill Gates θέλει να σώσει τον πλανήτη με… λιγότερο φωτεινό ήλιο
Ο Bill Gates είναι ο βασικός χρηματοδότης σε μια πρόταση που θέλει να αντιπαλέψει την κλιματική αλλαγή βάζοντάς τα ...με τον παντοδύναμο ήλιο.

Το πλάνο δεν είναι βέβαια μια τρελή ιδέα του 63χρονου κροίσου, αλλά μια ιδέα του Χάρβαρντ που έχει τύχει της προσοχής του Bill Gates.

Και περιλαμβάνει τη μεταφορά τόνων σκόνης πάνω από την ατμόσφαιρα της Γης, ψεκάζοντάς τους γύρω από τη στρατόσφαιρα για να γίνει το ηλιακό φως πιο αχνό.

Ο σκοπός είναι η δημιουργία μιας γιγαντιαίας σκιάς αντανακλώντας τμήμα της ζέστης και της ηλιακής ακτινοβολίας πίσω στο Διάστημα.

Μειώνοντας έτσι την επίδραση του ηλιακού φωτός και προστατεύοντας πιθανότατα τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με τη «MailOnline», τα πρώτα πειράματα ήταν να λάβουν χώρα πριν από μερικούς μήνες.

Το πρόγραμμα του Χάρβαρντ (SCoPEx) προέβλεπε τη μεταφορά 2 κιλών σκόνης ανθρακικού ασβεστίου στη στρατόσφαιρα (σε ύψος 20 χιλιομέτρων) πάνω από το Νέο Μεξικό των ΗΠΑ, ένα τεστ κόστους 3 εκατ. δολαρίων.


Μόνο που άλλοι επιστήμονες δεν είναι εξίσου αισιόδοξοι, προειδοποιώντας πως μια τέτοιας κλίμακας παρέμβαση θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια καταστροφική σειρά αντιδράσεων, μεταξύ των οποίων τυφώνες και ξηρασίες.

Για την ώρα το σχέδιο είναι στον πάγο, νομοπαρασκευαστική επιτροπή θα το εξετάσει ωστόσο τον προσεχή καιρό.

Η Lizzie Burns, επικεφαλής της ομάδας του Χάρβαρντ, είπε χαρακτηριστικά:

«Η ιδέα μας είναι τρομακτική.

Εξίσου τρομακτική όμως είναι και η κλιματική αλλαγή».

Σύμφωνα με την εγκυρότατη επιθεώρηση «Νature», χρηματοδότης είναι ο Bill Gates, ο οποίος έχει εκφράσει συχνά τη δέσμευσή του να αντιπαρατεθούμε αποφασιστικά με την κλιματική αλλαγή.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ