2019-08-17 11:41:20
Φωτογραφία για Απειλές για λουκέτα στο Νοσοκομείο Σαντορίνης από το δεξί χέρι του Πολάκη!
HR 

Με λουκέτα σε κλινικές του Νοσοκομείου Σαντορίνης απειλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας η Διοίκηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης. Πρόκειται για το δεξί χέρι του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείς Παύλου Πολάκη, Μπάμπη Πανοτόπουλο που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με τον διορισμό του.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε «η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες της Θήρας και των γύρω νησιών, ενημερώνει για τα παρακάτω:

Ο μοναδικός ιατρός – αναισθησιολόγος που υπηρετεί αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο έχει αιτηθεί άδεια από 23/08/2019 έως και 01/09/2019. Η Διοίκηση του νοσοκομείου δεν προτίθεται να αναστείλει την άδειά του, καθώς για την κάλυψη των αναγκών έχει εφημερεύσει καθημερινά για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα διαφύλαξης της υγείας του, αλλά και της ασφάλειας των ασθενών.

Η πρόσφατη αναστολή των υπηρεσιακών μεταβολών καθιστά την αναπλήρωση του ιατρού αδύνατη, γεγονός για το οποίο η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας έχει ενημερώσει έγκαιρα και εγγράφως την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Επιπροσθέτως, έχει προβεί σε οποιαδήποτε θεσμική, αλλά ακόμα και εξωθεσμική ενέργεια, προκειμένου να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.


Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη απάντηση.

Το γεγονός ότι το ανωτέρω χρονικό διάστημα αναμένονται περίπου 10 τοκετοί, μας υποχρεώνει να αναστείλουμε τη λειτουργία του μαιευτικού τμήματος, αν έως τη Δευτέρα 19/08/2019 δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη, προκειμένου να προγραμματιστεί έγκαιρα η διακομιδή των επιτόκων σε μαιευτήρια της Αθήνας.

Τέλος, αν δεν αναπληρωθεί ο ιατρός – αναισθησιολόγος έως τις 22/08/2019, η Διοίκηση θα βρεθεί μετά από 3 χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας, στη δυσάρεστη θέση να αναστείλει και τη λειτουργία του χειρουργικού τομέα».

Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που το νοσομομείο Σαντορίνης έχει προβλήματα προσωπικού, είναι όμως η πρώτη φορά που ανακοινώνονται από τη Διοίκηση. Δείτε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει η ΠΟΕΔΗΝ: «Παραιτούνται ένας – ένας οι γιατροί από το νοσοκομείο Σαντορίνης! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι»

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι εδώ και καιρό το συγκεκριμένο νοσοκομείο παρουσιάζει ελλείψεις ιατρικού προσωπικού λόγω της μη ανεύρεσης φθηνών κατοικίων στο νησί από τους γιατρούς.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ