2019-08-17 12:24:00
Φωτογραφία για ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ Βόνιτσας: Παρουσιάστηκε η ενδιαφέρουσα ιστορική έρευνα της ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ: Του Βαρνάκου τα νερά, Παραδείσι και Αχυρά -[ΦΩΤΟ]
Του Κώστα Πετρόπουλου 

              Ένα ταξίδι στην ιστορία της περιοχής και ειδικότερα στο Μοναστηράκι, που η ιστορία του χάνεται στην αχλή των αιώνων, αφού με τόσα πολλά νερά υπήρξε σημαντικό σημείο κατοίκησης απο αρχαιοτάτων χρόνων, ήταν η παρουσίαση της ιστορικής έρευνας της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων με τίτλο "Του Βαρνάκου τα νερά, Παραδείσι και Αχυρά", χθες Παρασκευή 16.8.2019 στην Πλατεία Μοναστηρακίου. 

       Η ιστορική έρευνα ήταν ένα πολιτιστικό μάθημα τεκμηριωμένο και αξιόπιστο, ένα ιστορικό ταξίδι στις αρχαίες πόλεις που ιδρύθηκαν δίπλα στις πηγές του νερού στο Μοναστηράκι, όπως: Λικόνικο, Φορκέα, Σφετά, Παραδείσι και που η ιστορία τους συνδέεται με το νερό            Η παρουσίαση της έρευνας έγινε με πολυμέσα από τον κ. Στέλιο Ντίνο, αντιπρόεδρο της Αμφικτιονίας, ο οποίος είχε την επιστημονική επιμέλεια της έρευνας μαζί με σπουδαστές των Εκπαιδευτηρίων Πληροφορικής Βόνιτσας, με καταγωγή από το Μοναστηράκι. 


         Την εκδήλωση προλόγισε ο συγγραφέας κ. Γιώργος Τσούκας, στη συνέχεια ο πρόεδρος της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων κ. Φίλιππος Ντόβας μας μίλησε για το τόσο σημαντικό και ευρύ για την περιοχή μας έργο της Αμφικτιονίας, ενώ σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν οι πρόεδροι των πολιτιστικών συλλόγων του χωριού Μοναστηρακίου και των εν Αθήναις Μοναστηρακιωτων κυρίες Στέλλα Προδρομίτη και Γεωργία Μακρυγιάννη, αντίστοιχα.

          Η δουλειά που έχει γίνει από την ομάδα της Αμφικτιονίας ήταν εντυπωσιακή στο εύρος της μελέτης, στο βάθος των ιστορικών και λαογραφικών λεπτομερειών και αποτελεί παρακαταθήκη για την προβολή της ιστορίας του Μοναστηρακίου και την μετάδοση της στις νεότερες γενιές.
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ