2019-08-19 11:23:04
Φωτογραφία για Αλλαγές στις επικουρικές συντάξεις
Τον Οκτώβριο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εκ βάθρων αλλαγή του συστήματος της επικουρικής ασφάλισης, μετατρέποντας τον δεύτερο πυλώνα ασφάλισης σε αμιγώς κεφαλαιοποιητικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης, έχει ήδη συστήσει τις ομάδες εργασίας, προκειμένου να προχωρήσει στη σύνταξη του σχεδίου νόμου, αλλά και στην εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης για τη σταδιακή μετατροπή του υπάρχοντος συστήματος, με πλήρη διασφάλιση των ήδη καταβαλλόμενων επικουρικών συντάξεων και των εισφορών που έχουν καταβάλει οι εργαζόμενοι.

Επίσης, τις αποφάσεις του ΣτΕ αναμένουν οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας για να καθορίσουν το ακριβές ποσό που θα λάβουν ως αναδρομικά 1,2 εκατ. συνταξιούχοι.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Κατρούγκαλου, που αναμένεται να εκδοθεί το αργότερο έως τον προσεχή Οκτώβριο, θα «ξεκλειδώσει» το εύρος των αναδρομικών που θα κληθεί να επιστρέψει το Δημόσιο σε εκατομμύρια συνταξιούχους.

Οι επιστροφές δυνητικά αφορούν 1,2 εκατομμύρια συνταξιούχους, ενώ, αν συμπεριληφθεί και η κατάργηση των δώρων, που είχαν διαμορφωθεί σε σταθερό ποσό 800 ευρώ ετησίως, τότε αναδρομικά διεκδικούν 2,5 εκατομμύρια.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ