2019-08-20 23:41:47
Φωτογραφία για Η πρώτη επίσημη αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το ιρανικό δεξαμενόπλοιοΣτην  επίσημη επιβεβαίωση  ότι η Ουάσιγκτον  ασκεί ισχυρές πιέσεις στην Αθήνα για το ιρανικό δεξαμενόπλοιο  Grace 1 / Adrian Darya προχώρησε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρντμεντ σε αποκλειστική δήλωση του στο Real.gr

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε λιμάνια και ναυτιλιακές εταρείες  ότι η τυχόν παροχή διευκολύνσεων στο ιρανικό δεξαμενόπλοιο αποτελεί έγκλημα και θα έχει ως συνέπεια να  υποστούν κυρώσεις με βάση τους αμερικανικούς νόμους.

Η δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Real.gr  έχει ως εξής:

"Έχουμε δει αναφορές ότι το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Grace 1 / Adrian Darya έχει  φύγει από το Γιβραλτάρ και κατευθύνεται στην Καλαμάτα της Ελλάδας.

Το δεξαμενόπλοιο του ιρανικού καθεστώτος μεταφέρει παράνομο πετρέλαιο για να τροφοδοτήσει τις εκστρατείες τρομοκρατίας και καταπίεσης του Ιρανικού καθεστώτος και του Συριακού καθεστώτος. Είναι σημαντικό οι εταιρείες και οι ναυτικοί να γνωρίζουν ότι καθε προσπάθεια να βοηθήσουν  αυτά τα  δεξαμενόπλοια θα μπορούσαν να θεωρηθεί  ως παροχή υλικής υποστήριξης σε μια ξένη τρομοκρατική οργάνωση (FTO) όπως έχει χαρακτηριστεί από τις ΗΠΑ και να έχει  επιπτώσεις για την μετανάστευση και πιθανές ποινικές συνέπειες.


Έχουμε μεταφέρει την ισχυρή μας θέση στην ελληνική κυβέρνηση για το θέμα, καθώς και σ'όλα τα λιμάνια της Μεσογείου που πρέπει να προειδοποιούνται σχετικά με τη διευκόλυνση αυτού του δεξαμενόπλοιου.

Οι ΗΠΑ υπέβαλαν αστική καταγγελία  εναντίον αυτού του δεξαμενόπλοιου και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε σαφή δήλωση στις 15 Αυγούστου με την εκτίμηση μας ότι το πλοίο συνδράμει τoυς Φρουρούς της Επανάστασης  (IRGC) μεταφέροντας πετρέλαιο από το Ιράν στη Συρία.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ