2019-08-21 11:44:06
Φωτογραφία για Πληρωμή ενοικίου μόνο μέσω τραπεζών εξετάζει η κυβέρνηση
Ρύθμιση για την πληρωμή ενοικίων μόνο μέσω τραπεζών, σχεδιάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα για τον ιδιοκτήτη αλλά και τον ενοικιαστή.

Το ποσό του ενοικίου που αναγράφεται στο μισθωτήριο θα πρέπει να καταβάλλεται μέσω τραπέζης, είτε από το ταμείο, είτε μέσω e-banking. Αυτό μάλιστα αναμένεται να ευνοήσει τους νομοταγείς ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς θα είναι ξεκάθαρο το ποσό από την είσπραξη των ενοικίων και έτσι δεν θα φορολογούνται για ενοίκια που δεν έχουν εισπράξει, ούτε θα χρειάζεται να τα εκχωρήσουν στο κράτος, ώστε να μην φορολογηθούν.

Βέβαια, ακόμα και αν προχωρήσει η ρύθμιση, παραμένει ο κίνδυνος ο ιδιοκτήτης να υπογράφει με τον ενοικιαστή μισθωτήριο όπου θα αναγράφεται ποσό μικρότερο του πραγματικού ενοικίου, με τη διαφορά να καταβάλλεται με μετρητά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών πιστεύουν πως είναι ένα σημαντικό βήμα, καθώς πολλοί, υπό τον φόβο ελέγχου, θα σπεύσουν να συμμορφωθούν, ενώ επιπλέον σχεδιάζεται να αυξηθούν οι έλεγχοι και μέσω διασταυρώσεων να προκύπτει η φοροδιαφυγή.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ