2019-08-22 09:23:54
Φωτογραφία για ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ: Παραδομένα στη φθορά του χρόνου και της εγκατάλειψης!
ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Συμβαίνει στο χωριό μας

Γράφει ο: ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ 

       Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινάει στο χωριό μας και το ιστορικό κτήριο που στεγάζει παιδιά και δασκάλους βρίσκεται στην εσωτερική και κυρίως στην εξωτερική του όψη σε άθλια κατάσταση. (Αδιάψευστος μάρτυς οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πρόσφατα... ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ...όλους όσους είναι υπεύθυνοι για την εικόνα εγκατάλειψης του σχολείου).

              Είναι απαράδεκτο και ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ κάθε τέσσερα χρόνια να τάζετε λαγούς και πετραχήλια και μετά ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΗ!!!. Χωρίς πολλές κουβέντες και με αίσθημα ευθύνης κάνω έκκληση στο καινούριο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας- στην Περιφέρεια να σκύψουν πάνω απ το πρόβλημα και να δώσουν ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ.

         Όπως πολύ καλά γνωρίζετε κύριοι τα παιδιά μας είναι το μέλλον και η ελπίδα του τόπου μας. Θέλουν όμως και την προσοχή μας... 


           Η ίδια εικόνα επικρατεί και στο δεύτερο ιστορικό κτήριο του χωριού που κτίστηκε εξ ολοκλήρου από τους Μπαμπινιώτες προς τιμή του Αγίου Νικολάου το 1872 μετά την πυρκαγιά που έκαψε το προηγούμενο μικρό εκκλησάκι που υπήρχε στην ίδια θέση. 

        Ο Ναός σύμφωνα με τους νόμους του κράτους ανήκει στην Ελλαδική Εκκλησία και υπόχρεος διαχειριστής είναι ο εκάστοτε ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ και το εκάστοτε εκκλησιαστικό Συμβούλιο.....               Όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου κυρίως που ξεπερνά κατά πολύ σε χρόνια τον μισό αιώνα δεν έχω διαπιστώσει απ΄ τους αρμόδιους ιερωμένους την ΕΥΣΠΛΑΧΝΊΑ ΤΟΥΣ για τον Ναό του Αγίου Νικολάου Μπαμπίνης.

             Οι κάτοικοι του χωριού κάνουν ότι μπορούν με τις μικρές εθελοντικές τους δυνάμεις για να συντηρούν τον Ναό. Αυτό όμως δεν φτάνει κύριοι.... Θα πρέπει ΚΑΠΟΥ-ΚΑΠΟΥ να ΒΑΖΕΤΕ κι εσείς το ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ και θα πρέπει να γνωρίζετε όλοι ότι η στατικότητα του κτηρίου (σκεπή και καμπαναριό) δεν είναι η ενδεδειγμένη.

-Θα πρέπει να επιληφθείτε ΑΜΕΣΑ του ζητήματος.

-Αν υπάρξει κάποιο ατύχημα θα είστε ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ !!!

ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

"ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ"

Αναδημοσίευση απο MPAMPINI IN 

http://mpampini.blogspot.com/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τι τρέχει με τον ΕΟΠΥΥ;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τι τρέχει με τον ΕΟΠΥΥ;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ