2019-08-22 16:22:34
Φωτογραφία για 5 πράγματα που θα καταλάβει ο οδοντίατρός σου για σένα - Με το που ανοίξεις το στόμα σου
Η σχέση με τον οδοντίατρο θα λέγαμε ότι είναι μάλλον

προβληματική κι αυτό γιατί όλοι έχουν στο νου τους, ότι όταν θα τον επισκεφτούν θα πονέσουν, επομένως τον έχουν συνδέσει με μια τραυματική εμπειρία που θα προτιμούσαν να αποφύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ωστόσο, ένας οδοντίατρος γνωρίζει πολλά περισσότερα για εσάς από όσα νομίζετε, μιας και η δική του ματιά στη στοματική κοιλότητα δεν εντοπίζει μόνο τα προβλήματα τερηδόνας, αλλά αυτή η περιοχή του σώματος αποτελεί τον καθρέφτη της υγείας σας.

Ως εκ τούτου, μπορούν να διαγνωστούν παθήσεις και αρρώστιες όπως ο διαβήτης, η αναιμία και ο καρκίνος, κάτι που αναμφισβήτητα σώζει ζωές.

Διατροφική διαταραχή

Οι ασθενείς συνήθως εκπλήσσονται όταν ρωτηθούν σχετικά με το αν αντιμετωπίζουν διατροφικά προβλήματα, αλλά για παράδειγμα η βουλιμία είναι μια από τις αιτίες που προκαλούν φθορές στα δόντια, όπως η διάβρωση της αδαμαντίνης που μπορεί να είναι και πλήρης.


Ανεπάρκεια σε βιταμίνες

Η έλλειψη βιταμινών και μετάλλων είναι πιθανό να οδηγήσει σε προβλήματα στη στοματική κοιλότητα που γίνονται και αυτά εμφανή από τον οδοντίατρο. Οταν για παράδειγμα δεν προσλαμβάνεται ο απαραίτητος σίδηρος για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, τότε παρατηρούνται φλεγμονές και πόνος στη γλώσσα.

Διαβήτης

Περιμένετε το τσεκ απ στον παθολόγο και τον μικροβιολόγο για να διαπιστώσετε αν όλα βαίνουν καλώς με το σάκχαρο σας; Μια τυχαία επίσκεψη στον οδοντίατρο μπορεί να αποκαλύψει το πρόβλημα, καθώς η σχέση της στοματικής υγείας και του σακχαρώδους διαβήτη είναι αμφίδρομη. Τα συνηθέστερα προβλήματα εξαιτίας αυτής της νόσου που εντοπίζονται στο στόμα είναι οι λοιμώξεις, η ουλίτιδα και η ξηροστομία.

Υπερβολική κατανάλωση ανθρακούχων ποτών

Τα δόντια διαβρώνονται σημαντικά με την κατανάλωση αεριούχων ποτών, είτε αυτά περιλαμβάνουν ζάχαρη είτε όχι, με την αδαμαντίνη σταδιακά να εξαφανίζεται και τα δόντια να αποδυναμώνονται. Ενώ η ζάχαρη προκαλεί τη γνωστή τερηδόνα.

Ονυχοφαγία

Τέλος, ο οδοντίατρος, χωρίς καν να κοιτάξει τα άνω άκρα σας και συγκεκριμένα τα νύχια σας, μπορεί να αντιληφθεί από τη στοματική σας κοιλότητα, αν έχετε την κακή συνήθεια να τα τρώτε. Ακόμα κι αν αυτό συμβαίνει από νευρικότητα, από αμηχανία ή από άγχος, η ονυχοφαγία όταν αποκτά μακροχρόνιο χαρακτήρα, μπορεί να οδηγήσει σε κακή σύγκλιση των δοντιών ενώ υπάρχει κίνδυνος ακόμα και να σπάσουν.
bovary.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ