2019-08-23 08:57:41
Φωτογραφία για Ήπειρος: Χωρίς γιατρούς και εργαστήρια τα κέντρα υγείας
Newsroom ethnos.gr

Οι τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εργαστήρια έχει ως αποτέλεσμα ανά πάσα στιγμή να κινδυνεύει η ζωή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων

Υπερβολικά υποστελεχωμένα σε ανθρώπινο δυναμικό και με σοβαρές ελλείψεις εργαστηρίων, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται οι προβλεπόμενες εφημερίες και να μη γίνονται ακόμα και εξετάσεις αίματος ή ακτινογραφίες, είναι κέντρα υγείας των νομών Πρέβεζας και Θεσπρωτίας. Την ίδια στιγμή ακόμα και τα ασθενοφόρα δεν μπορούν να μετακινηθούν κάποιες ώρες εξαιτίας ελλείψεων σε οδηγούς και πληρώματα.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή που τα κέντρα υγείας, ιδίως στις τουριστικές περιοχές των δύο νομών, εξυπηρετούν ένα μεγάλο αριθμό τουριστών, παραθεριστών και μόνιμων κατοίκων, με αποτέλεσμα ανά πάσα στιγμή να κινδυνεύει η ζωή χιλιάδων ανθρώπων.

Ειδικότερα, 

- Στο Κέντρο Υγείας Πάργας έχει πάρει σύνταξη ο διευθυντής και υπάρχουν μόνο 2 επικουρικοί γιατροί, εκ των οποίων η μία έκανε αίτηση παραίτησης
. Το κέντρο υγείας εφημερεύει Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και τις άλλες ημέρες λειτουργεί μέχρι τις 3:00 το μεσημέρι. Δεν γίνονται γενικές εξετάσεις αίματος, ούτε ακτινογραφία θώρακος. Υπάρχει ασθενοφόρο με έναν οδηγό, με αποτέλεσμα οι περισσότερες βάρδιες το μήνα να είναι ακάλυπτες.

- Το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας λόγω έλλειψης ιατρών λειτουργεί τις καθημερινές ημέρες έως τις 3:00 το μεσημέρι.

- Το Κέντρο Υγείας Καναλακίου εφημερεύει τις ζυγές ημέρες το μήνα και δε διαθέτει εργαστήρια και ακτινολογικό.

- Το Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού εμφανίζει μεγάλες ελλείψεις ιατρών, με αποτέλεσμα τις εφημερίες να τις καλύπτουν γιατροί από άλλα κέντρα υγείας.

- Το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου εφημερεύει τις μονές ημέρες το μήνα λόγω έλλειψης γιατρών. Υπάρχουν τρεις γιατροί εκ των οποίων οι δύο είναι με άδεια, ο ένας ιατρός πρέπει να καλύπτει και περιφερειακό ιατρείο και δεν υπάρχει ασθενοφόρο.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ