2019-08-23 13:31:53
Φωτογραφία για ΔΕΗ: Τα εγκλήματα Ευρωπαίων και ΣΥΡΙΖΑ
Οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν τον περιορισμό του μεριδίου της ΔΕΗ στην αγορά λιανικής

πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδα κάτω του 50% μέχρι το τέλος του 2019

Οι πειραματισμοί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των δανειστών, σε συνδυασμό με την επαίσχυντη συμφωνία ανοίγματος της αγοράς που προώθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την αδιάφορη στάση του βασικού μετόχου – του υπερταμείου – έφεραν την ΔΕΗ στο χείλος του γκρεμού. Την εικόνα την καταστροφής και του ταμειακού ελλείμματος των 900 εκατ. ευρώ για το οποίο πρέπει να ληφθούν μέτρα εντός ημερών, μετέφερε χθες ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης.

Τι δεν είπε, όμως, ο Γ. Στάσσης; Δεν είπε πως οι Ευρωπαίοι, με τη συνδρομή και του ΣΥΡΙΖΑ, που κατάπιε αμάσητο το σχετικό μοντέλο, συμφώνησαν ένα σχέδιο «ανοίγματος» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που ήταν ανεδαφικό έως γελοίο! Συμφώνησαν, δηλαδή, τον περιορισμό του μεριδίου της ΔΕΗ στην αγορά λιανικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδα κάτω του 50% μέχρι το τέλος του 2019
. Πρόκειται για σχέδιο που, όπως είπε και χθες ο προκάτοχος του Γ. Στάσση, ο Μαν. Παναγιωτάκης, μεταφράζονταν σε μετακίνηση 4.800.000 πελατών της ΔΕΗ σε δυόμισι χρόνια! Φυσικά και δεν ήταν υλοποιήσιμο, η ΔΕΗ είχε καταθέσει και σχετική μελέτη στην Γενική Διεύθυνση Ενέργειας της Κομισιόν, αλλά ποιος νοιάζονταν; Όλοι πωλούσαν παραμύθια στους ιθαγενείς περί εξυγίανσης της αγοράς!

Στο μεσοδιάστημα η ΔΕΗ βούλιαζε με την πολιτική ηγεσία να αδιαφορεί και να δημαγωγεί περί δήθεν κοινωνικών μέτρων. Το μοντέλο της δημαγωγίας εφαρμόστηκε και για το άλλο αστείο, όπως αποδείχθηκε, σχέδιο πώλησης των λιγνιτικών μονάδων σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα. Ο τέως υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης απλώς κέρδιζε χρόνο λέγοντας τα γνωστά αστεία στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια. Την αποτυχία του σχεδίου είχαν μυριστεί και οι καρεκλοκένταυροι των Βρυξελλών, αλλά και αυτοί χρόνο ήθελαν να κερδίσουν μέχρι να πάνε διακοπές τον φετινό Αύγουστο. Αν, μάλιστα, ήρθαν και στα ελληνικά νησιά πιθανότατα έμαθαν πως οι Ελληνες φορολογούμενοι πληρώνουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, μέσω των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, για να έχουν ρεύμα όταν τρώνε τη χωριάτικη.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Harley-Davidson  Elvis Presley
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Harley-Davidson Elvis Presley
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ