2019-08-23 21:59:04
Φωτογραφία για Ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε με τη Γιάννα Αγγελοπούλου για το «2021»
Σε στενή συνεργασία συμφώνησαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου - Σύνδεσμος της Εκκλησίας με την

Επιτροπή αναλαμβάνει ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος

Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα, όπως διαβεβαιώνουν και οι δύο πλευρές, διαψεύδοντας παραφιλολογία μερίδας του τύπου, των τελευταίων ημερών, διεξήχθη η συνάντηση, που είχαν το μεσημέρι ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και η επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνεργασία της Επιτροπής με την Εκκλησία για τις εκδηλώσεις, στο πλαίσιο των εορτασμών με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία.

«Σε αυτόν τον αγώνα, αλλά και στον αγώνα για τη διατήρηση της γλώσσας και της εθνικής μας ταυτότητας, η Εκκλησία έθεσε την ανεξίτηλη σφραγίδα της», δήλωσε η κ. Αγγελοπούλου, η οποία επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας όλων των Ελλήνων «για να επανασυστηθεί η Ελλάδα στον σύγχρονο κόσμο».


Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, αφού εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τη συνάντηση, η οποία σημειωτέον διήρκησε πλέον της μίας ώρας, ενημέρωσε την κ. Αγγελοπούλου για το σημαντικό έργο της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος και της πρότεινε να συναντηθεί με τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο, ώστε σε πνεύμα συνεργασίας να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η συνάντηση αποτελεί ουσιαστικά την απαρχή μιας στενής συνεργασίας, η οποία θα αναδείξει την κομβική συνεισφορά της Εκκλησίας στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία.

«Σύνδεσμος» της Εκκλησίας με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» θα είναι ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, επικεφαλής της ειδικής συνοδικής επιτροπής για την Πολιτιστική ταυτότητα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ