2019-08-24 00:00:29
Φωτογραφία για Νέες «κρατήσεις» διεθνών ξενοδοχειακών αλυσίδων
«Ψήφος» από Brown Hotels, Selina, Wyndham και Cook's Club

Επεκτείνουν την παρουσία τους στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά οι ξένες αλυσίδες, με την προσθήκη νέων μονάδων στο χαρτοφυλάκιό τους.

Η θετική πορεία που αναμένεται να έχει και τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας το διεθνές τουριστικό ρεύμα καθιστά τα επενδυτικά business plan των ξένων αλυσίδων ελκυστικά και αποδοτικά.

Ειδικότερα, έξι νέα ξενοδοχεία αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2019 στη χώρα μας η αλυσίδα Selina, μια νέα διεθνής «μάρκα» ξενοδοχείων.

Επίσης το πρώτο ξενοδοχείο αναμένεται να εγκαινιάσει σύντομα στην Ελλάδα η Brown Hotels, επέκταση στη Ρόδο πραγματοποιεί η Wyndham, η οποία έχει ήδη παρουσία στην Αττική, την Κρήτη και τη Θράκη, ενώ πρόσφατα η Thomas Cook εγκαινίασε, επίσης στη Ρόδο, ένα ξενοδοχείο «Cook's Club».

Brown Hotels

Αναλυτικότερα, η Brown Hotels οι επικεφαλής της οποίας Σάι Πένσο και Μένι Γουίτζμαν συναντήθηκαν προχθές με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, έχει υπομισθώσει το ξενοδοχείο «La Mirage» στην Ομόνοια, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εξαγοράσει ακίνητα σε Αθήνα και συζητάει την αγορά και άλλων ακινήτων σε Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές με το επενδυτικό της πλάνο να αφορά, για τη χώρα μας, στη μετατροπή των συγκεκριμένων ακινήτων σε boutique ξενοδοχεία για νεαρής ηλικίας, κυρίως, ταξιδιώτες.

Selina

Από την άλλη πλευρά, η αλυσίδα ξενοδοχείων Selina που αυτοχαρακτηρίζεται ως μία παγκόσμια κοινότητα εναλλακτικών εμπειριών διαμονής που συνδυάζει σύγχρονα καταλύματα με χώρους εργασίας, ευεξίας, προτάσεις ψυχαγωγίας και τοπικές εμπειρίες, σχεδιάζει τη δημιουργία τουλάχιστον έξι ξενοδοχειακών μονάδων στη χώρα μας μέχρι το τέλος του χρόνου, οι οποίες θα προστεθούν σε αυτή που λειτουργεί ήδη στο Πήλιο, το Selina Centavrus Pelion, στη Μακρινίτσα.

Η Selina ιδρύθηκε το 2007 από τους Rafael Museri και Daniel Rudasevski στον Παναμά
. Η εταιρεία σήμερα διαθέτει πληθώρα καταλυμάτων σε 15 χώρες που περιλαμβάνουν αστικούς, παραλιακούς και ορεινούς προορισμούς. Η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία έρευνας αγοράς και αναζήτησης ακινήτων σε πολλές ακόμα χώρες, με στόχο μέσα στα επόμενα 4 χρόνια να έχει παρουσία σε τουλάχιστον 40 χώρες. Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που επέλεξε η Selina για την είσοδό της στην Ευρώπη μαζί με την Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Selina εγκαινίασε πρόσφατα την παρουσία της στην Ελλάδα με τον πρώτο της προορισμό. Χτισμένο στο «σπίτι» των μυθολογικών Κενταύρων, το Πήλιο, το Selina Centavrus Pelion έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με γνωστούς καλλιτέχνες της χώρας με στόχο να αναδείξει τη μυθολογία του τόπου.

Για την παρουσία της στην Ελλάδα, η εταιρεία σχεδιάζει το προσεχές διάστημα ανοίγματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη καθώς και σε δημοφιλή νησιά, στοχεύοντας μέχρι το τέλος του 2020 να λειτουργούν περισσότερα από έξι Selina στη χώρα.

Wyndham

Επίσης, η Wyndham έκανε ένα ακόμη βήμα στη χώρα μας ξεκινώντας μία συνεργασία με τον Έλληνα επιχειρηματία Νίκο Κούτρα, ο οποίος ελέγχει τρία ξενοδοχεία, δύο στη Κω και ένα στη Ρόδο.

Η συνεργασία αφορά το Akti Imperial στη Ρόδο, το οποίο μετονομάστηκε σε Akti Imperial Hotel & Convention Center Dolce by Wyndham.

Επισημαίνεται ότι η αλυσίδα Dolce της Wyndham έχει σημαντική παρουσία στο συνεδριακό τουρισμό και εκεί στοχεύει και στη Ρόδο. Η συμφωνία αφορά στο συνεδριακό κέντρο «Colosseum Convention Center» των 8.000 θέσεων, το οποίο αποτελεί μέρος του ξενοδοχείου Akti Imperial Deluxe Spa Resort, στην Ιαλυσό Ρόδου. Σκοπός είναι να προσελκυσθούν μεγάλα και διεθνή συνέδρια από κάθε γωνιά του πλανήτη, καθιστώντας, έτσι, τη Ρόδο σε ηγετικό προορισμό συνεδρίων (MICE).

Cook's Club

Στο μεταξύ ένα ακόμη ξενοδοχείο «Cook's Club» το όγδοο διεθνώς και τρίτο στην Ελλάδα λειτούργησε πρόσφατα η Thomas Cook. Πρόκειται για το «Cook's Club City Beach Rhodes», ένα αστικό boutique ξενοδοχείο 18 δωματίων, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της πόλης της Ρόδου.

Το ξενοδοχείο θα λειτουργεί όλο τον χρόνο, προκειμένου να εξυπηρετήσει όλους όσοι θέλουν να επισκεφθούν το νησί εντός ή εκτός της καλοκαιρινής περιόδου.

Το «Cook's Club City Beach Rhodes» είναι συνέχεια μίας σειράς νέων ξενοδοχείων που άνοιξαν στην Τουρκία, την Ισπανία, την Ελλάδα, την Αίγυπτο και τη Βουλγαρία, με το πρώτο να Cook's Club να ανοίγει στην Κρήτη το 2018.

Το ξενοδοχείο λειτουργεί υπό το καθεστώς franchise και διοικείται από τον κ. Γαβριήλ Καραθωμά, ο οποίος λειτουργεί, επίσης, το Cook's Club Tigaki Kos, το οποίο άνοιξε αυτό το καλοκαίρι και το Smartline More Meni Residence, το οποίο βρίσκεται επίσης στο Τιγκάκι της Κω. Το κόστος ανακαίνισης του ξενοδοχείου ανήλθε σε 1,2 εκατ. ευρώ.

Του Λάμπρου Καραγεώργου

[email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ