2019-08-24 22:51:10
Φωτογραφία για Προκαλεί ο Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο παρά τις απειλές της Δύσης
Θα πάμε μέχρι το τέλος, είπε ο Τούρκος πρόεδρος - «Δεν βλέπετε το Γιαβούζ; Δεν βλέπετε το Μπαρμπαρός; Δεν βλέπετε τη μεγάλη μας σημαία; Δεν βλέπετε τα πολεμικά πλοία που τα

συνοδεύουν;» είπε σε ομιλία του στη βορειοανατολική Τουρκία

Αμετακίνητος στην προκλητική του ρητορική όσον αφορά τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο παρά το σαφές μήνυμα που έστειλε στην Άγκυρα ο Εμμανουέλ Μακρόν στις δηλώσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Θα υπερασπιστούμε στο έπακρο τα δικαιώματα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο παρά τις απειλές της Δύσης» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Ερντογάν σε ομιλία του στην περιφέρεια Γιουσουφελί στη βορειοανατολική Τουρκία.

«Δεν βλέπετε το Γιαβούζ; Δεν βλέπετε το Μπαρμπαρός; Δεν βλέπετε τη μεγάλη μας σημαία; Δεν βλέπετε τα πολεμικά πλοία που τα συνοδεύουν;» αναρωτήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

Εκτός από το μήνυμα Μακρόν ότι η Γαλλία και η ΕΕ βρίσκονται σε «επαγρύπνηση και αλληλεγγύη όσον αφορά τη δραστηριότητα της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ. Η Γαλλία και η ΕΕ δεν θα δείξουμε την παραμικρή αδυναμία στον τομέα αυτό», είχε προηγηθεί και το μήνυμα του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με το οποίο είχε καλέσει την Τουρκία να απομακρύνει άμεσα το πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» από τα ανοικτά της Καρπασίας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ