2019-08-25 22:30:43
Φωτογραφία για Αν φάτε αυτές τις τρεις τροφές, θα πεινάσετε περισσότερο
Μπορεί ο στόχος σας να είναι να φάτε κάτι για να κατευνάσετε την πείνα σας, αλλά αν επιλέξετε τις παρακάτω τροφές, τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά, αφού μας κάνουν να πεινάμε μετά από λίγο, ακόμη κι αν το στομάχι δεν είναι άδειο. Άσπρο ψωμί

Ως γνωστόν, το άσπρο αλεύρι που χρησιμοποιείται στο ψωμί έχει υποστεί επεξεργασία (αφαίρεση φύτρου), στερώντας του τις φυτικές ίνες που βοηθούν στο να αισθανθούμε κορεσμό. Έτσι η κατανάλωσή του προκαλεί αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης, τα οποία ενισχύουν την πείνα μας και μας ωθούν σύντομα προς το ψυγείο –συν του ότι προωθούν την αποθήκευση λίπους στον οργανισμό και εμποδίζουν την καύση του. Καλύτερα, λοιπόν, να προτιμήσετε το ψωμί ολικής άλεσης, το οποίο διατηρεί τις φυτικές του ίνες, και συμβάλλει στο αίσθημα κορεσμού, χωρίς να ξεχνάτε ότι οι θερμίδς του είναι παρόμοιες με του άσπρου ψωμιού.

Χυμοί

Οι χυμοί είναι μεν βιταμινούχοι, αλλά παραμένουν πλούσιοι σε σάκχαρα από τα φρούτα και ταυτόχρονα χάνουν όλες τις φυτικές τους ίνες, οι οποίες βρίσκονται στην πούλπα και στη φλούδα τους
. Έτσι, λοιπόν, 1 ποτήρι φυσικού χυμού μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου του αίματος κι έπειτα να τα ρίξει απότομα, φέρνοντας το αίσθημα πείνας πίσω, ακόμα πιο έντονο, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Προτιμήστε καλύτερα τα φρούτα ολόκληρα με τη φλούδα της ή εναλλακτικά πολτοποιημένα στο μούλτι, σε smoothie.

Ζυμαρικά

Όπως και στην περίπτωση του άσπρου ψωμιού, έτσι και τα επεξεργασμένα ζυμαρικά στερούνται φυτικών ινών και μας υπερφορτώνουν με απλούς υδατάνθρακες, που βάζουν το πάγκρεας να δουλεύει… υπερωρίες για να παράγει ινσουλίνη. Σύντομα, ο οργανισμός φτάνει να έχει παραγάγει τόση, που τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πέφτουν χαμηλά και η πείνα αρχίζει να μας χτυπά μανιωδώς την πόρτα. Θυμηθείτε ότι μια μερίδα μαγειρεμένης μακαρονάδας περιορίζεται περίπου στα 1-2 φλιτζάνια, κάτι που όμως δεν εφαρμόζεται ούτε στο σπίτι, αλλά ούτε στα εστιατόρια και αν πρόκειται να φάτε ζυμαρικά, προτιμήστε τα ολικής άλεσης.

clickatlife.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ