2019-08-27 09:10:25
Φωτογραφία για Αναισθησιολόγοι του ΕΣΥ: «Μπαλάκι» από νοσοκομείο σε νοσοκομείο
Τις δραματικές ελλείψεις σε αναισθησιολόγους καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), επισημαίνοντας ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι επικεφαλής των νοσοκομείων, όλοι τους επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης, «έκρυβαν» για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας κάτω από το χαλί το πρόβλημα μέχρι και τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου, ενώ τώρα αφήνουν χωρίς δεύτερη σκέψη τους ασθενείς «στο έλεος του Θεού».

Healthpharma.gr

«Η κατάσταση των Δημόσιων Νοσοκομείων βρίσκεται σε οριακό σημείο λειτουργίας. Καθημερινά παρουσιάζονται γεγονότα που προκαλούνται εξαιτίας των ελλείψεων σε γιατρούς, νοσηλευτές και εξοπλισμό. Ειδικά τώρα που οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και των Νοσοκομείων δεν έχουν λόγο να κρύβουν τα προβλήματα. Μέχρι και τις εκλογές με συνεχείς μετακινήσεις και εντέλεσθαι κάλυπταν τα προβλήματα» καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.


Η πιο πρόσφατη, αλλά όχι και η τελευταία περίπτωση που φέρνει στο προσκήνιο η ΠΟΕΔΗΝ αφορά το νοσοκομείο Βέροιας που όμως προκαλεί ντόμινο προβλημάτων και σε άλλα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ο «διοικητής του Νοσοκομείου Βέροιας έφυγε με άδεια χωρίς να έχει επιλύσει το πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους που γνώριζε ότι θα δημιουργηθούν». Σημειώνει δε ότι τον είχε προειδοποιήσει κατ’ επανάληψη η επιστημονική κοινότητα του νοσοκομείου ότι από 26 Αυγούστου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου το νοσοκομείο θα έμενε χωρίς αναισθησιολόγο αν και εφημερεύει καθημερινά.

Στο νοσοκομείο Βέροιας υπηρετούν τρεις αναισθησιολόγοι, εκ των οποίων ο ένας απουσιάζει με σοβαρά προβλήματα υγείας, η δεύτερη βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και ο τρίτος έχοντας κάνει συνεχείς εφημερίες έλαβε ρεπό λόγω εξάντλησης.

Από νοσοκομείο σε νοσοκομείο οι αναισθησιολόγοι

Κατά το διάστημα 23/8/2019 έως 26/8/2019) κάλυψε το νοσοκομείο αναισθησιολόγος από τη Νάουσα. Ο ίδιος αναισθησιολόγος, όμως, χωρίς να γνωρίζει ότι θα προκύψει το πρόβλημα στη Βέροια είχε αποδεχθεί να καλύψει το νοσοκομείο Σαντορίνης για τις δύο επόμενες εβδομάδες καθώς έλαβε άδεια ο μοναδικός αναισθησιολόγος που εργάζεται τους τελευταίους δέκα μήνες μόνος του.

Στο νοσοκομείο της Νάουσας υπηρετούν 3 αναισθησιολόγοι. Η μία με μετακίνηση καλύπτει το νοσοκομείο Γρεβενών το οποίο έχει δύο αναισθησιολόγους αλλά πολλές ημέρες το μήνα είναι ακάλυπτο.

Για το Νοσοκομείο της Βέροιας έκανε αίτηση μετακίνησης αναισθησιολόγος από το νοσοκομείο «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης. Για το σκοπό αυτό απέσυρε την παραίτησή του από το Δημόσιο.

Με έναν αναισθησιολόγο, που εφημέρευε μόνος του, είχε μείνει και το νοσοκομείο Λευκάδας – το οποίο είχε εγκαινιάσει προεκλογικά ο κ. Αλέξης Τσίπρας. Η λύση που βρέθηκε όταν ο μοναδικός αναισθησιολόγος δήλωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τις καθημερινές εφημερίες, ήταν η μετακίνηση αναισθησιολόγων από το νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων για τον περασμένο Ιούνιο. Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι ήταν μία «λύση εντελώς προσωρινή και πρόχειρη. Φυσικά δεν έλυσε το πρόβλημα. Απλά το μετέθεσε για μετά τις εκλογές».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ