2019-08-27 10:44:17
Φωτογραφία για Έντονη σεισμική δραστηριότητα, τη νύχτα στα Δωδεκάνησα
Σεισμός 4,3 Ρίχτερ μεταξύ Ρόδου και Καρπάθου

Τρεις ασθενείς σεισμικές δονήσεις μεταξύ Καρπάθου, Ρόδου και Χάλκης, ξύπνησαν τα Δωδεκάνησα, με πιο πρόσφατο σεισμό μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, η δόνηση είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 96 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ρόδου και είχε εστιακό βάθος μόλις τα 10 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί πληροφορίες για ζημιές.

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα τα ξημερώματα, είχαμε σεισμό 3,3 Ρίχτερ στη Ρόδο.

Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 (04:58 για την ακρίβεια), 30 χλμ χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά της Χάλκης και 60 χλμ νότια από τη πόλη της Ρόδου. Το εστιακό βάθος ήταν αρκετά χαμηλό, στα 39,6 χιλιόμετρα, ωστόσο έγινε αισθητός καθώς οι κάτοικοι κοιμόντουσαν εκείνη την ώρα.

Νωρίτερα έγινε άλλος ένας σεισμός 3 Ρίχτερ βόρεια της Χάλκης, καθώς και ένας ακόμη μεγέθους 2,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σε παραθαλάσσια περιοχή, νότια του νησιού της Ρόδου.

Σεισμός και στην Αττική το πρωί της Τρίτης

Σεισμική δόνησε έγινε αισθητή το πρωί της Τρίτης στην Αττική.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτου, η δόνηση ήταν μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (αρχικά είχε μετρηθεί 3,6) και είχε επίκεντρο την Μαγούλα, 25 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας.

Ο σεισμός έγινε στις 09:24 το πρωί και είχε εστιακό βάθος δύο χιλιόμετρα.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ