2019-08-27 20:15:21
Φωτογραφία για Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: «Στη Μενεγάκη όταν πηγαίνω προσπαθώ να κάνω σοβαρή κουβέντα»
Μία εκ βαθέων συνέντευξη έδωσε στο περιοδικό Down Town, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο οποίος για την προσωπική του ζωή και αυτή τη φορά εξήγησε για ποιο λόγο δεν απαντάει σε πικάντικες ερωτήσεις.

Μάλιστα, δεν δίστασε να πει πως ακόμη και όταν πηγαίνει στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη προσπαθεί η συζήτηση να είναι σοβαρή.

Γιατί στις συνεντεύξεις σου αποφεύγεις τις πιο juicy ερωτήσεις;

Επειδή οι ερωτήσεις που είναι ας πούμε «πικάντικες» αποτελούν τον απόλυτο ορισμό της ασημαντότητας. Εάν υπάρχει κάποιος λόγος να μιλάω εγώ μαζί σου και αυτό να το διαβάσει κάποιος, θα είναι όχι επειδή είμαι σοβαρός ή σοβαροφανής. Απλώς θεωρώ πως είναι πολύτιμος ο χρόνος του αναγνώστη. Δεν θέλω από μένα να ακούνε βλακείες, γιατί κι εγώ δεν θέλω να ακούω βλακείες και ασημαντότη­τες από άλλους. Έχω πήξει. Πάντα υπάρχει στη ζωή η ασημαντότητα, και είναι ωραία. Και εγώ είμαι άνθρωπος πολύ ελαφρύς στην κανονι­κή μου ζωή, με πολλή διάθεση για γέλιο, για χαρά, για ελαφρότητα, αλλά με ένα όριο.


Ακόμα και στη Μενεγάκη, που πάντα πάω στην αρχή της σεζόν και είναι μια «ελαφριά» εκπομπή, η συζήτηση που προσπαθώ να κάνω είναι σχετικά σοβαρή. Καταλαβαίνω στο μυαλό μου ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα ο Φοίβος Δεληβοριάς με την Πάολα, αλλά έχουμε κάνει μια λάθος σύνδεση και σύγκριση, στην οποία δεν υπάρχει ένας τρόπος να υπάρχεις, χωρίς καμιά χαρά και καμιά εξωστρέφεια.

Και είναι μεγάλο λάθος να εκχωρήσεις τη βαθύτητα στους βαθείς και την ελαφρότητα στους ελαφρούς. Κάποιος που είναι πραγματικά βαθύς απο­λαμβάνει το να είναι ελαφρύς ταυτοχρόνως. Γελάω όταν βλέπω τις φωτογραφίες αυτών που πιστεύουν στη σημαντικότητα και στο βάθος του έργου τους.

Ποζά­ρουν αγέλαστοι, σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες, με ένα τσιγάρο στα ακροδάχτυλα, κοιτάνε με περισπούδαστο ύφος το ταβάνι και υπάρχουν σαν τοτέμ.

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ