2019-08-29 14:00:11
Φωτογραφία για Πρόστιμο €21.000 σε καφενείο γιατί η νύφη έστρωσε τραπέζι κι η συμπεθέρα καθάριζε πατάτες!
Σάλος από την επιβολή του εξοντωτικού προστίμου στο καφενείο της Ραβενής Θεσπρωτίας - Ο ιερέας πατέρας Γεώργιος, πατέρας του ιδιοκτήτη, μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6

Δεν μπορεί κανείς να πιστέψει πως οι άτεγκτοι ελεκτές του ΕΦΚΑ επέβαλαν πρόστιμο ύψους 21.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφενείου στο χωριό Ραβενή Θεσπρωτίας.

Ο πατέρας του ιδιοκτήτη, που είναι και ιερέας στο χωριό, πατέρας Γεώργιος μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 για την υπόθεση που έγινε θέμα συζήτησης σε όλη τη χώρα.

Όπως είπε στον Βασίλη Αδαμόπουλο, το βράδυ της Κυριακής μπήκαν στο μαγαζί τέσσερα άτομα, που αποδείχθηκε πως ήταν δύο ελεγκτές και δύο αστυνομικοί.

Όταν η νύφη του, σύζυγος του αδερφού του ιδιοκτήτη, που έτρωγε σε ένα από τα τραπέζια σηκώθηκε και πήρε ένα τραπεζομάντηλο να στρώσει το τραπέζι τους, την σταμάτησαν λέγοντας πως είναι ελεγκτές και την οδήγησαν για τα περαιτέρω στην κουζίνα.


Εκεί οι άτεγκτοι ελεγκτές εντόπισαν κι άλλη παρανομία: Η συμπεθέρα του παπά καθάριζε πατάτες!

Όπως είπε ο πατέρας Γεώριος στον ΘΕΜΑ 104,6, η γυναίκα αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και συχνά επισκέπτεται το καφενείο για να κάνει παρέα με τα παιδιά και την συμπεθέρα της - αυτό όμως θεωρήθηκε παράβαση από τους ελεγκτές, οι οποίοι τελικά βεβαίωσαν πρόστιμο ύψους 10.500 ευρώ για κάθε μία από τις «ανασφάλιστες εργαζόμενες».

«Το προηγούμενο βράδυ είχαμε γλέντι με παραδοσιακό γιαχνί και 30 με 50 παιδιά, όλο το χωριό, έπαιρναν πιάτα από την κουζίνα, σέρβιραν, αν είχαν έρθει εκείνο το βράδυ οι ελεγκτές τι θα έκαναν, θα έγραφαν όλο το χωριό; Ή αν έμπαινα εγώ να πάρω ένα πιάτο, για ένα φίλο μου, ή ένα ποτήρι, θα με γράφανε κι εμένα με τα ράσα;», διερωτάται ο ιερέας.

Όπως συμπληρώνει, πιστεύει πως στην συγκεκριμένη περίπτωση οι ελεγκτές εξάντλησαν την αυστηρότητά τους: «Αντί να πούνε παιδιά μου, μην το ξανακάνετε, είμαστε ένα χωριουδάκι με 30-40 άτομα το χειμώνα, το καφενείο είναι η μόνη επιχείρηση και δεν εισπράτει αυτά τα λεφτά ούτε σε τρία χρόνια, πόσο μάλλον να τα βγάλει και να τα πληρώσει σε πρόστιμο».

«Αν και άκουσα πολλά, ότι είναι καρφωτοί, πιστεύω ότι ήταν πολύ αυστηροί, έχουμε ένα μικρό ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων που εγώ τους λέω γεννίτσαρους, τη δουλειά τους κάνουν, το σέβομαι, αλλά μέχρι ένα βαθμό. Να κοιτάξει το κράτος την παρανομία και να τιμωρεί, αλλά μην βάζεις τα ίδια κριτήρια στο χωριό αυτό με τη Μύκονο, δεν το λέω με κακία, αλλά εκεί τα μαγαζιά μπορεί και να τα βγάλουν αυτά τα λεφτά, εμείς δεν τα βγάζουμε», είπε.

Όσον αφορά στα επόμενα βήματα, ο πατέρας Γεώργιος είπε πως όπου απευθύνθηκαν βρήκαν ευήκωα ώτα καθώς όλοι θεώρησαν το περιστατικό ακραίο και θέλουν να βοηθήσουν.

«Δεν πήραμε χρήματα από πουθενά, έχει μέσα όλα τα εργαλεία της προηγούμενης γενιάς, κάναμε μια προσπάθεια και τώρα..» λέει με παράπονο και τονίζει πως θα κινηθούν πλέον δικαστικά για να μπορέσουν να γλιτώσουν το πρόστιμο και να σώσουν την επιχείρηση.

«Εκ των πραγμάτων δεν έχει τα λεφτά το παιδί, θα το κλείσει το μαγαζί και θα πάει στα Γιάννενα να πλένει αυτοκίνητα», καταλήγει.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ