2019-08-30 10:02:59
Φωτογραφία για Η τουριστική σεζόν θα κλείσει με καλά αποτελέσματα για τη Ρόδο
Η τουριστική σεζόν θα κλείσει με σχετικά καλά αποτελέσματα για τη Ρόδο σε αφίξεις και πιθανόν και σε έσοδα»

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων στον Sky ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και πρώην πρόεδρος της ΠΟΞ.

Ο κ. Βασίλης Μηναίδης μίλησε για το Brexit αλλά και την πολιτική που οι ξενοδόχοι θέλουν να εφαρμοσθεί από την κυβέρνηση για τον τουρισμό.

Όσο για την προβολή της Ρόδου τόνισε πως θα πρέπει να την αναλάβει μικτός οργανισμός στον οποίο θα συμμετέχουν ο Δήμος , η Περιφέρεια και οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό.

«Η τουριστική σεζόν θα εξελιχθεί καλά σε σύγκριση με πέρσι. Ήταν αναμενόμενο αυτό για μένα, δηλαδή ότι δεν θα είχαμε μεγάλη διαφορά σε σχέση με το καλοκαίρι του 2018. Λόγω διαφόρων πολιτικών εξελίξεων ήμασταν στην κορυφή. Τώρα όμως θα ξαναρχίσουμε να ανταγωνιζόμαστε τους προορισμούς που πήραν μέρος της δικής μας κίνησης» , δήλωσε ο κ. Βασίλης Μηναίδης.


Σε ερώτηση σχετικά με τις απαιτήσεις των τουριστικών πρακτόρων για μείωση των τιμών ο κ. Μηναίδης δήλωσε:

«Πάντα ασκούνται πιέσεις από τους τουριστικούς πράκτορες για μείωση των τιμών. Οι παλαιοί ξενοδόχοι ξέρουν τι συμβαίνει και πως προχωρούν τιμολογιακά».

Όσο για τα φετινά συμβόλαια ο κ. Μηναίδης δήλωσε πως υπογράφονται με αυξήσεις της τάξεως του 2 με 3%.

“Ελπίζω και το επόμενο καλοκαίρι να πάμε καλά και να μην έχουμε δυσάρεστα γεγονότα. Μια ελαφρά οικονομική ύφεση θα τη ξεπεράσουμε», δήλωσε ο κ. Μηναίδης.

Σε ερώτηση σχετικά με το Brexit ο κ. Μηναίδης δήλωσε πως η Αγγλία δεν έχει κανένα λόγο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πιστεύουν ότι θα πάνε καλύτερα αν αποχωρήσουν από την ΕΕ. Η συγκεκριμένη αγορά όμως είναι σημαντική για τη Ρόδο. Πρέπει να παρακολουθούμε με προσοχή την υπόθεση», δήλωσε.

Σε ερώτηση για το τέλος διανυκτέρευσης ο κ. Μηναίδης δήλωσε πως θα πρέπει να καταργηθεί.

« Το τέλος διανυκτέρευσης πρέπει να καταργηθεί. Η Ελλάδα δεν είναι για να επιβληθεί το τέλος αυτό. Ταιριάζει σε ποιο μακρινούς προορισμούς», είπε.

Πάντως οι πελάτες όπως τόνισε ο κ. Μηναίδης δεν αντιδρούν και πληρώνουν το τέλος.

«Θα πρέπει όμως να μειωθεί το ΦΠΑ για τον τουρισμό. Η Ρόδος να επανέλθει στο μειωμένο συντελεστή», είπε

Σε ότι αφορά τα ζητούμενα των ξενοδόχων από το υπουργείο Τουρισμού ο κ. Μηναίδής δήλωσε πως θα πρέπει να εκπονηθεί ένα πρόγραμμα που να δίνει λύσεις στα προβλήματα του τομέα.

«Πρέπει να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα του υπερτουρισμού. Στη Ρόδο υπάρχουν 200.000 κλίνες. Είναι ένα θέμα που θέλει αντιμετώπιση»,τόνισε.

Σε ερώτηση σχετικά με τη ζητούμενα από τη νέα δημοτική αρχή ο κ. Μηναίδης δήλωσε πως θα πρέπει να βελτιωθούν οι υποδομές του νησιού.

«Θα πρέπει να οργανώσει και τη διαφήμιση της Ρόδου. Παλαιότερα οι συνθήκες ήταν διαφορετικές. Είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ένας μικτός οργανισμός στον οποίο θα μετέχουν ο Δήμος Ρόδου, η Περιφέρεια οι επιχειρηματίες του νησιού . Η υποδομή αυτή που θα ασχοληθεί με τη διαφήμιση της Ρόδου», είπε.

Σε ερώτηση για τους Γερμανούς τουρίστες με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ο κ. Μηναίδης δήλωσε:

«Οι Γερμανοί είναι σημαντικότεροι τουρίστες για την αγορά της Ρόδου. Όταν διαπιστώνουν ότι τους παρέχονται σωστές υπηρεσίες ξανάρχονται. Σε ποσοστό 30% είναι επαναλαμβανόμενοι τουρίστες. Αυτή είναι η πιο σημαντική αγορά που έχουμε”.
skyrodos
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ