2019-08-30 18:38:08
Φωτογραφία για Μαύρη Σούπερ Σελήνη: Τι είναι και τι θα δούμε απόψε στον ουρανό
Το φαινόμενο, που είναι ταυτόχρονα μαύρη σελήνη και σούπερ νέα σελήνη, συνέβη στις 31 Ιουλίου στη Βόρεια Αμερική και απόψε θα λάβει χώρα στην Ευρώπη.

Το επόμενο σεληνιακό φαινόμενο του τρέχοντος έτους, την Μαύρη Σούπερ Σελήνη έχουμε απόψε, όταν θα υπάρξει ταυτόχρονα μαύρη σελήνη και σούπερ νέα σελήνη. Το φαινόμενο συνέβη στις 31 Ιουλίου στη Βόρεια Αμερική και τώρα θα λάβει χώρα στην Ευρώπη.

Τι είναι η μαύρη σελήνη

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάποιος κοινά αποδεκτός ορισμός για την μαύρη σελήνη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μαύρη σελήνη λέγεται η δεύτερη εμφάνιση νέου φεγγαριού μέσα σε έναν μήνα. Κάποιοι λένε έτσι την τρίτη νέα σελήνη σε μια εποχή τεσσάρων νέων φεγγαριών. Κάθε εποχή συνήθως έχει τρία νέα φεγγάρια αλλά ένα τέταρτο συμβαίνει περίπου κάθε 33 μήνες.

Η μαύρη σελήνη αναφέρεται επίσης σε μήνα που δεν έχει νέα φεγγάρια. Αυτό συμβαίνει κάθε 19 χρόνια και μπορεί να γίνει μόνο τον Φεβρουάριο, επειδή έχει λιγότερες μέρες από έναν σεληνιακό μήνα.


Τι είναι η νέα σελήνη

Η νέα σελήνη είναι η πρώτη σεληνιακή φάση, όταν ο ήλιος και το φεγγάρι είναι ευθυγραμμισμένα και ο ήλιος και η Γη βρίσκονται στις αντίθετες πλευρές του φεγγαριού. Ο Αύγουστος είχε την 1η Αυγούστου νέα σελήνη και θα έχει και σήμερα.

Τι είναι η σούπερ σελήνη

Το όνομα σούπερ σελήνη περιγράφει συνήθως ένα φεγγάρι που εμφανίζεται μεγαλύτερο και φωτεινότερο τον ουρανό. Στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει όταν η σελήνη βρίσκεται στο πλησιέστερο σημείο προς τη Γη κατά την ελλειπτική τροχιά του.

Τι θα δούμε απόψε

Δυστυχώς, τα νέα φεγγάρια είναι αόρατα με γυμνό μάτι. Η ευθυγράμμιση του ήλιου, του φεγγαριού και της Γης αφήνει την περιοχή του φεγγαριού που βλέπει στη Γη στο σκοτάδι, με αποτέλεσμα να μην φαίνεται το φωτεινό λευκό φως της σελήνης.

Τα νέα φεγγάρια, επίσης, ανυψώνονται και κινούνται ταυτόχρονα με τον ήλιο, φέρνοντάς τα πολύ κοντά στην αντανάκλασή του. Μετά όμως από το φαινόμενο αυτό, το φεγγάρι γίνεται ξανά ορατό την επόμενη μέρα.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ