2019-08-31 16:38:42
Φωτογραφία για Brexit: «Πόλεμος» Μπόρις Τζόνσον με τον υπουργό Οικονομικών Σαγίντ Τζαβίντ
Ο υπουργός κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι καλλιεργεί την κουλτούρα του φόβου ύστερα

από την απόλυση συμβούλου του χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει

Στα «μαχαίρια» βρίσκονται τις τελευταίες ώρες ο Βρετανός πρωθυπουργός, και ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας μετά την απόλυση της συμβούλου του Σαγίντ Τζαβίντ χωρίς ο ίδιος καν το γνωρίζει.

Ο Τζαβίντ κατηγορεί τον Τζόνσον ότι καλλιεργεί τον φόνο στους κόλπους της κυβέρνησης αποφασίζοντας και διατάζοντας αφού ο ίδιος είχε πλήρη μεσάνυχτα για την απόλυση της συμβούλου του Σόνια Χαν που είχε αναλάβει την επαφή με τα ΜΜΕ.

Πριν από λίγες ώρες, ένας ένοπλος αστυνομικός συνόδευσε τη Σόνια εκτός της Ντάουνινγκ Στρητ, όπως γράφει η εφημερίδα «Guardian».

Την ώρα που ο Βρετανός πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με το κύμα των Βρετανών «ανταρτών» βουλευτών που θέλουν να του ανατρέψουν τα σχέδιά του για το Brexit, o Tζόνσον δέχεται και τα βέλη του υπουργού του.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Guardian», o υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας είναι έξαλλος με τον Τζόνσον για την αιφνίδια απόφασή του να απολύσει την σύμβουλό του του για τα ΜΜΕ χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει.Τώρα ο Σαγίντ έχει μείνει χωρίς σύμβουλο για τα ΜΜΕ.

Εν μέσω ισχυρισμών ότι ο Τζόνσον καλλιεργεί την κουλτούρα του φόβου» στους κόλπους της κυβέρνησης, ο Σαγίντ Τζαβίντ δεν διστάζει να εκφράσει δημοσίως την έντονη δυσαρέσκειά του για την στάση του ένοικου της Ντάουνινγκ Στρητ.

Η Σόνια Χαν είναι η δεύτερη σύμβουλος στο υπουργείο του που βλέπει την πόρτα τη εξξόδου ύστερα από απόφαση του πρωθυπουργού.

Επιπλέον, είναι η τέταρτη γυναίκα μέσα σ' ένα μήνα που απομακρύνεται από την ευρύτερη ομάδα του Βρετανού πρωθυπουργού.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ