2019-09-02 16:42:59
Φωτογραφία για Ο δήμαρχος της Φεράρας παραγγέλνει εσταυρωμένους για τα σχολεία
Ο εκλεγμένος με την ακροδεξιά Λέγκα, δήμαρχος της Φεράρας, Άλαν Φάμπρι, αφού πρώτα αφαίρεσε από τα δημόσια πάρκα τα παγκάκια για να μην βρίσκουν καταφύγια οι άστεγοι, φρόντισε να παραγγείλει 385 Εσταυρωμένους για να τοποθετηθούν σε σχολικές αίθουσες

Μπορεί ο εκλεγμένος με την ακροδεξιά Λέγκα, δήμαρχος της Φεράρας, Άλαν Φάμπρι να έχει βγάλει από τα δημόσια πάρκα τα παγκάκια για να μην βρίσκουν καταφύγια οι άστεγοι, φρόντισε ωστόσο να παραγγείλει 385 Εσταυρωμένους για να τοποθετηθούν σε σχολικές αίθουσες, έπειτα από αυτοψία για να διαπιστωθεί ποιες από αυτές δεν είχαν.

«Χωρίς να το διατυμπανίζουμε θα τοποθετήσουμε τους Εσταυρωμένους. Πιστεύουμε πως εκτός από θρησκευτικό σύμβολο, αποτελεί επίσης κι έναν συμβολισμό ιστορικό, πολιτιστικό της ειρήνης και της αγάπης, που είναι ανοικτός προς όλους και συνάμα είναι συνδεδεμένος με τις χριστιανικές ρίζες μας και με τον σεβασμό στις παραδόσεις μας», εξηγεί ο δήμαρχος, μιλώντας στην εφημερίδα Il Resto del Carlino.


Ο ίδιος, μολονότι δηλώνει πως δεν είναι 'φανατικός πιστός', προσθέτει πως το ίδιο είχε πράξει και όταν διοικούσε τον δήμο του Μποντένο: το κάνουμε «σε αυτήν την περίοδο, ενώ τα σχολεία δεν έχουν ανοίξει, και με απόλυτη ησυχία για να αποφευχθεί η όποια εργαλειοποίηση, επίθεση, ή καθαγιασμός της πράξης αυτής».

Βέβαια τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος διέταξε να αφαιρεθούν τα παγκάκια από τα δημόσια πάρκα, αιτιολογώντας την πρωτοβουλία του ως μέτρο για να καταπολεμηθεί η διάθεση και χρήση ναρκωτικών και η υποβάθμιση των δημόσιων χώρων από τους αστέγους.

Από την πλευρά της, η επισκοπή της Φεράρας και Κομάκιο έσπευσε να σχολιάσει την απόφαση αυτή του δημάρχου: «Ο Εσταυρωμένος προτού θεωρηθεί σύμβολο θρησκευτικό, ή ταυτοτικό, είναι η ουσιαστική υλοποίηση της αγάπης του Χριστού προς τους ανθρώπους - ξεκινώντας από τους πιο ταπεινούς εξ αυτών - κι αναμένει από τον καθένα μας μία ουσιώδη ανταπόκριση των όσων προτείνει. Ευελπιστούμε πως τούτη η πρωτοβουλία θα μας προσκαλέσει να θυμηθούμε το δώρο της ίδιας της ζωής του Χριστού για χάρη μας και για τους 'ζωντανούς Εσταυρωμένους' των ημερών μας», τονίζει ο επίσκοπος Τζαν Κάρλο Περέγκο.

Πηγή: La Repubblica
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ