2019-09-04 17:23:54
Φωτογραφία για Υποδοχή πρώην Μάρτυρος του Ιεχωβά στην Ορθόδοξη Εκκλησία
Συχνά, η επιτροπή για θέματα αιρέσεων της Μητροπόλεώς μας, αναγκάζεται να προβεί σε ανακοινώσεις σχετικές με δράσεις αιρέσεων, παραθρησκευτικών ομάδων και σεκτών,

ώστε να ενημερώνονται τα μέλη της εκκλησίας και να αποφεύγουν την παραπληροφόρηση για θέματα πίστης και ορθοδόξου ζωής, από ανθρώπους που συνειδητά επιθυμούν να αλλοιώσουν την θρησκευτική συνείδησή τους. Η σημερινή, όμως, ανακοίνωση σχετίζεται με την υποδοχή στην Ορθόδοξη Εκκλησία μιας νέας γυναίκας 27 ετών, που μετά από πολύ έρευνα, αποκόπηκε από την εταιρία των Μαρτύρων του Ιεχωβά, όπου άνηκε ολόκληρη η οικογένειά της.

Μετά από πολύ προσωπικό αγώνα και αφού προηγήθηκε η κατήχησή της, την περασμένη Δευτέρα βαπτίστηκε στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. Πρόκειται για μια από τις πολλές μεταστροφές που έχουν συμβεί στην περιοχή μας, από πρώην μέλη αιρετικών συναθροίσεων που βαπτίστηκαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι
. Θεωρούμε το γεγονός αυτό, ως αποτέλεσμα, αφενός, του μεγάλου ποιμαντικού έργου που ασκεί ο Σεβασμιώτατός Μητροπολίτης μας κκ Κοσμάς με όλους τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του, αφετέρου, στη μεγάλη ευλάβεια που διατηρεί ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας προς τον αληθινό Θεό και την Ορθόδοξη Εκκλησία. Αυτό βλέπουν οι αιρετικοί και εισχωρούν στους κόλπους της Ορθοδοξίας.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τον πιστό λαό της Αιτωλοακαρνανίας, που έδωσε προσφάτως την πιο ηχηρή άρνηση στην οργανωμένη προσπάθεια των Προτεσταντών, να πλασάρουν κείμενο μετάφρασης της Καινής Διαθήκης. Γέμισαν οι νάρθηκες του ναού από τα σακουλάκια που παρέδωσαν οι οικογένειες, ακούγοντας την παράκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας & Ακαρνανίας – Επιτροπή για θέματα αιρέσεων
29dytika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ