2019-09-05 14:14:02
Φωτογραφία για 7 «5άστερα» μοντέλα στα crash tests του Euro NCAP
Έξι νέα μοντέλα από τις κατηγορίες SUV( Mercedes EQC, Skoda Kamiq,SsangYong Korando) sedan (Mercedes CLA), hatchback (Audi A1) και roadster (BMW Z4) αλλά και μία… επανεκτίμηση (Ford Focus) πήραν την αναγνώριση ασφαλείας 5 αστέρων από τον οργανισμό Euro NCAP.

Τα SUV και τα crossovers συνεχίζουν να έχουν ανοδικές πωλήσεις στην Ευρώπη, προσελκύοντας νέους αγοραστές. Το C-segment SUV Korando είναι το πρώτο αυτοκίνητο πέντε αστέρων από την SsangYong. Έχει όλα τα τελευταία ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας με το Autonomous Emergency Braking (αυτόνομο σύστημα επιβράδυνσης) στον στάνταρ εξοπλισμό.

Το νεότερο μέλος του ομίλου Volkswagen, το Skoda Kamiq, (αδελφό μοντέλο των Seat Arona και Volkswagen T-Cross) βαθμολογήθηκε και αυτό με την ανώτερη βαθμολογία, όπως και το Skoda Scala, το οποίο δοκιμάστηκε νωρίτερα αυτό το έτος. Από το ίδιο group αλλά εντελώς διαφορετική κατηγορία το Audi Α1, συνεχίζει την καλή απόδοση στις δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP. Όταν παρουσιάστηκε το Ένα αυτοκίνητο πέντε αστέρων το 2010, το μικρό hatchback δεύτερης γενιάς επαναλαμβάνει την κορυφαία βαθμολογία του έναντι των νεώτερων απαιτήσεων δοκιμών της Euro NCAP, χάρη εν μέρει στο «Audi Pre Sense Front», το σύστημα AEB με κανονική προσαρμογή.


Η Mercedes-Benz μπαίνει στην αγορά ηλεκτρικών SUV αυτοκινήτων με την premium EQC. Αυτό είναι το πρώτο μοντέλο της σειράς EQ της Daimler, η οποία κατακτά βαθμολογία πέντε αστέρων. Ένα ακόμη μέλος της οικογένειας Mercedes-Benz, η νέα CLA, αξιολογήθηκε και πέτυχε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, σημειώνοντας πάνω από το 90% σε τρεις από τους τέσσερις τομείς ασφάλειας του Euro NCAP.

Από την κατηγορία των premium 4θυρων saloon, πάμε στα roadster όπου η διθέσια ανοιχτή BMW Z4, σημείωσε καλά αποτελέσματα και ξεχώρισε στην προστασία των πεζών (ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή) χάρη στο «ενεργό» καπό που ανασηκώνεται όταν το αυτοκίνητο χτυπήσει πεζό.

Τέλος, το Ford Focus πέτυχε πέντε αστέρια το 2018, όμως η Ford συνέχισε την εξέλιξή του στους τομείς ασφαλείας. Η εταιρία βελτίωσε τη σχεδίαση των καθισμάτων και των προσκέφαλων (για καλύτερη προστασία από τα χτυπήματα στην μπροστινή πλευρά) επιπλέον το σύστημα AEB έχει πολύ καλή απόδοση στην πόλη. Έτσι το Focus πέτυχε ένα πολύ καλό σκορ στις δοκιμές που του έδωσαν ξανά πέντε αστέρια.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ