2019-09-06 00:00:08
Φωτογραφία για Ενδιαφέροντα στοιχεία για τα τροχαία σε ημερίδα
Ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τα τροχαία που σημειώνονται στην περιοχή παρουσίασε ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου, αστυνομικός υποδιευθυντής Γιώργος Στέργου, στην ημερίδα με θέμα «μεταφορές και τουρισμός» που διοργάνωσαν χθες ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύου Μεταφορών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Στέργου, τα περισσότερα τροχαία σημειώνονται τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της αυξημένης κίνησης, με τα περισσότερα θανατηφόρα ή σοβαρά να καταγράφονται τις νυχτερινές ή πρώτες πρωινές ώρες. Τα κυριότερα αίτια αυτών, είναι το αλκοόλ, η ταχύτητα και η παραβίαση της προτεραιότητας ή του ερυθρού σηματοδότη, ενώ εντός πόλεως καταγράφονται περισσότερα τροχαία με δίκυκλα οι οδηγοί των οποίων δεν φέρουν κράνος.

Επίσης περισσότερα ατυχήματα καταγράφονται στην Ρόδου – Καμείρου μέχρι το αεροδρόμιο, ενώ λιγότερα στη Ρόδου – Λίνδου λόγω της διαχωριστικής νησίδας, των κόμβων και των πολλών σηματοδοτών.


Στο 80% των δυστυχημάτων ή ατυχημάτων υπαίτιος είναι άνδρας οδηγός, ενώ συχνότερα ατυχήματα προκαλούν οι οδηγοί ηλικίας 18-35 ετών.

«Έχω να κάνω μια παράκληση: να ενισχυθούμε με προσωπικό. Κάθε καλοκαίρι η κίνηση των οχημάτων στη Ρόδο τριπλασιάζεται, ενώ το προσωπικό της Τροχαίας παραμένει το ίδιο. Η Τροχαία Ρόδου έχει την ίδια δύναμη με την Τροχαία Δράμας, αλλά εκεί η κίνηση παραμένει η ίδια. Προσπαθούμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, να βοηθήσουμε στη μείωση των τροχαίων» κατέληξε ο διοικητής της Τροχαίας.
ERT
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ