2019-09-06 17:15:33
Φωτογραφία για 30χρόνος Δότης Οργάνων  χαρίζει ζωή σε 8 συνανθρώπους μας
Δώρο Ζωής για 8 συνανθρώπους μας, χάρισε με το θάνατό του 30χρονος δότης οργάνων Αμερικανικής Υπηκοότητας, που ήρθε στη χώρα μας για διακοπές.

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν» την Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2019. Ο 30χρονος άνδρας κατέληξε μετά από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, έπειτα από τροχαίο ατύχημα που συνέβη στην Τήνο. Μετά την επιβεβαίωση του θανάτου, η οικογένεια του βρήκε το ψυχικό σθένος να χαρίσει το μεγαλύτερο δώρο σε ασθενείς που έχρηζαν μεταμόσχευση.

Άμεσα ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, ο οποίος ανέλαβε όλες τις διαδικασίες συντονισμού της λήψης των οργάνων και ανεύρεσης των κατάλληλων ληπτών, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ευρώπη.

Στο χειρουργείο προσήλθαν ομάδες ιατρών από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για την αφαίρεση της καρδιάς, από το Μόναχο για τους Πνεύμονες, από το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός» για τους νεφρούς, από το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» για το ήπαρ και από το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» για τους κερατοειδείς και το δέρμα.


Η καρδιά του δότη χτυπά ξανά σε έναν 29χρονο άνδρα. Οι πνεύμονες μεταμοσχεύτηκαν σε υποψήφιο λήπτη του εξωτερικού. Μια γυναίκα 54 ετών και μια γυναίκα 45 ετών από την Θεσσαλονίκη, οι οποίοι βρίσκονταν 13 και 3 χρόνια αντίστοιχα σε αιμοκάθαρση, μεταμοσχεύθηκαν με τους 2 νεφρούς και το ήπαρ μεταμοσχεύθηκε σε έναν άνδρα 62 ετών από τη Θεσσαλονίκη. Οι κερατοειδείς και το δέρμα μεταμοσχεύθηκαν σε ασθενείς με οφθαλμολογικά και δερματολογικά προβλήματα στο Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς».

Αξιοσημείωτη υπήρξε η συνέπεια και η διάθεση προσφοράς, που επέδειξε όλο το εμπλεκόμενο στη διαδικασία ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αξίζει, επίσης να υπογραμμιστεί η πολύτιμη συνεργασία του Ιατρονοσηλευτικού Προσωπικού της ΜΕΘ του Π.Γ.Ν. «Αττικόν» οι οποίοι και πρότειναν τη δωρεά οργάνων, καθώς και η υποστήριξη των διαδικασιών από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Για, ακόμη, μια φορά το ΕΚΑΒ Αθηνών ανταποκρίθηκε με αμεσότητα και υπευθυνότητα.

Ο πρόεδρος του ΕΟΜ Καθηγητής Α. Καραμπίνης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι η Δωρεά Οργάνων δεν έχει σύνορα. Πάντα η ανθρώπινη αλληλεγγύη και η αγάπη στον συνάνθρωπο ξεπερνά τα σύνορα και οποιεσδήποτε άλλες θρησκευτικές και κοινωνικές πεποιθήσεις. Να ευχαριστήσουμε τους γονείς του δότη που ήταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και που δέχτηκαν το παιδί τους να γίνει δότης οργάνων.»
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ