2019-09-09 22:31:18
Φωτογραφία για Θρίλερ με φορτηγό πλοίο που «αναποδογύρισε» στις ΗΠΑ: Παγιδευμένοι τέσσερις ναυτικοί
Το τεράστιο πλοίο πήρε κλίση 90 μοιρών και τέσσερα μέλη του πληρώματος παγιδεύτηκαν

στο εσωτερικό του, καθώς ξέσπασε φωτιά - Μετέφερε 4.000 οχήματα της Χιουντάι - Άγνωστη η αιτία του ατυχήματος

Τέσσερα μέλη του πληρώματος παραμένουν παγιδευμένα στο εσωτερικό ενός φορτηγού πλοίου που αναποδογύρισε στις ΗΠΑ, ενώ εξελίσσεται ένα θρίλερ για τη διάσωσή τους.

Οι εικόνες που έρχονται από την Γεωργία των ΗΠΑ, δείχνουν το τεράστιο νοτιοκορεατικό φορτηγό πλοίο που πήρε κλίση 90 μοιρών και έχει σχεδόν αναποδογυρίσει.

Το νοτιοκορεατικό πλοίο Golden Ray, μήκους 200 μέτρων, μετέφερε 4.000 αυτοκίνητα στη Μέση Ανατολή. Είκοσι μέλη του πληρώματός του απομακρύνθηκαν με ελικόπτερα την Κυριακή, αφού έμεινε ακυβέρνητο, πήρε κλίση και τελικά έγειρε στο πλάι, στα ανοιχτά του πορθμού Σεντ Σάιμονς, κοντά στο Μπράνσγουικ της Τζόρτζια.

Το Golden Ray είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Μπράνσγουικ και κατευθυνόταν στη Βαλτιμόρη. Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Vessel Finder, το πλοίο ναυπηγήθηκε το 2017 και έφερε σημαία των νησιών Μάρσαλ.


Το ατύχημα συνέβη πολύ κοντά στο λιμάνι Μπράνσγουικ και οι διασώστες κατόρθωσαν πολύ γρήγορα να προσεγγίσουν. Με ελικόπτερα διασώθηκαν 20 μέλη του πληρώματος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην στεριά.

Τέσσερις νοτιοκορεάτες ναυτικοί όμως παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό του πλοίου, καθώς λίγο μετά το ατύχημα - η αιτία του οποίου παραμένει άγνωστη - ξέσπασε φωτιά. Ώρες αργότερα, οι διασώστες κατόρθωσαν με ειδικό τρυπάνι να ανοίξουν «τρύπα» στο σκελετό του πλοίου και επικοινώνησαν με τους παγιδευμένους ναυτικούς. Η επιχείρηση διάσωσής τους όμως παραμένει σε εξέλιξη, καθώς πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλο σχέδιο που δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των διασωστών, αλλά και θα κάνει εφικτή την ασφαλή απομάκρυνση των Νοτιοκορεατών από το κάργκο.

"Πρόκειται για μια αργή, αλλά ασφαλή διαδικασία", διαβεβαίωσε εκπρόσωπος των αρχών.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ