2019-09-15 20:36:35
Φωτογραφία για Ζάκυνθος: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά - Δυνάμεις από όλη την Ελλάδα
Εκτός ελέγχου μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξεσπασε το μεσημέρι σήμερα στο Κερί Ζακύνθου. Σύμφωνα με επιβεβαιωμενες πληροφορίες, έχει καεί κατοικία που βρισκόταν δίπλα στο ξενοδοχείο που εκκενώθηκε νωρίτερα. Το χωριό έχει εκκενωθεί πλήρως, ενώ επί τόπου βρίσκεται μεγάλη αστυνομική δύναμη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς από όλη την Ελλάδα, ενώ στο νησί μεταβαίνει αεροπορικώς και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας Πρώτης Απόκρισης της Γραμματείας, προκειμένου να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης.

Παράλληλα, αυτήν την ώρα μεταβαίνουν με το πλοίο της γραμμής από την Κυλλήνη εννέα οχήματα από την Πελοπόννησο, μαζί με μια ομάδα πεζοπόρο, ενώ συνολικά οι δυνάμεις ενισχύονται με 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα καθώς και 35 άτομα πεζοπόρο τμήμα που μεταφέρονται με μεταγωγικό αεροσκάφος από την Θεσσαλονίκη. 

Οι δυνάμεις που επιχειρούν αυτή την στιγμή στην πυρκαγιά είναι 37 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ, πέντε αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και δύο PZL επιχειρούσαν νωρίτερα, πριν πέσει το σκοτάδι. Νωρίτερα επίσης είχαν εκκενωθεί προληπτικά τα χωριά Κερί και Αγαλάς, καθώς και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Η πυρκαγιά που κατακαίει πευκοδάσος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ενώ πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, γι’ αυτό οι προσπάθειες των πυροσβεστών εστιάζονται στο συγκεκριμένο σημείο.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ