2019-09-17 12:56:20
Φωτογραφία για Στ. Πέτσας: Τετάρτη ανοίγουμε τα χαρτιά μας για τη Novartis
Με την πρόωρη αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ εξασφαλίζεται ετήσιο όφελος 70 εκατ. ευρώ τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες. Παράλληλα, όπως είπε βελτιώνεται η εικόνα σε ότι αφορά τη βιωσιμότητα χρέους αλλά και έμμεσες θετικές επιδράσεις την πιστοληπτική αξιολόγησης της χώρας.

Ο Στέλιος Πέτσας σχολιάζοντας την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ μίλησε για σημαντικές διαφορές. Ο Πρωθυπουργός ανέπτυξε το σχέδιο για «ανάπτυξη για όλους» και ο Αλέξης Τσίπρας προτίμησε να απευθυνθεί στο εσωκομματικό ακροατήριο και να στείλει το μήνυμα «Είμαι εδώ».

Κατηγόρησε το Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αναφορά του ότι εξασφάλισε την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων με τον ειδικό λογαριασμό. «Τέτοιος λογαριασμός δεν υπάρχει, αν υπήρχε γιατί ο Ευ. Τσακαλώτος δεν ενημέρωσε τον Χρήστο Σταϊκούρα;», αναρωτήθηκε. Όπως είπε η «λύση Τσίπρα» έμπλεκε διαφορετικά πράγματα: Τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας με τα πρωτογενή πλεονάσματα.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι στο θέμα των πλεονασμάτων ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει όσα είχε πει προεκλογικά: Πρώτα απόκτηση αξιοπιστίας και μετά αίτημα για λιγότερα πλεονάσματα από το 2021.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για το θέμα της Novartis και δήλωσε ότι το ζήτημα αφορά τη Βουλή. Θα έχουμε θέση της κυβερνητικής πλειοψηφίας με ανακοίνωση του γραμματέα της Κ.Ο. Στ. Καλαφάτη, γνωστοποίησε.

Σε ότι αφορά την πετρελαϊκή κρίση ο Στ. Πέτσας τόνισε ότι γίνονται έλεγχοι ώστε να μην υπάρξει αισχροκέρδεια στο καύσιμο. Θα δούμε πως προχωράμε τις επόμενες εβδομάδες. Υπάρχει το ζήτημα του πετρελαίου θέρμανσης που θα εξεταστεί τις επόμενες εβδομάδες.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ