2019-09-19 22:43:06
Φωτογραφία για ΟΗΕ: Ρωσία και Κίνα μπλόκαραν το ψήφισμα για την κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ
Καταψήφισαν το σχέδιο ψηφίσματος που πρότειναν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

η Γερμανία, το Βέλγιο και το Κουβέιτ

Η Ρωσία και η Κίνα καταψήφισαν σήμερα την σχέδιο ψηφίσματος που πρότειναν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η Γερμανία, το Βέλγιο και το Κουβέιτ για την κατάπαυση του πυρός και την ανθρωπιστική κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Η Ρωσία έθεσε για 13η φορά βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας, καταψηφίζοντας την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στην βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, επειδή δεν αναφέρεται στις στρατιωτικές επιθέσεις των αντάρτικων ομάδων που είναι στην μαύρη λίστα του ΟΗΕ.

Η Κίνα συμπαραστάθηκε στην Ρωσία καταψηφίζοντας το σχέδιο ψηφίσματος. Ήταν η 7η φορά που η Κίνα έθεσε βέτο σε ψήφισμα που αφορά την διένεξη στην Συρία.

Δώδεκα χώρες του Συμβουλίου Ασφαλείας ψήφισαν υπέρ του σχεδίου ψηφίσματος και μόνο η Ισημερινή Γουινέα απείχε της ψηφοφορίας.

Οι δυτικές χώρες επικρίνουν την Ρωσία και τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ισχυριζόμενες ότι πραγματοποιούν επιθέσεις κατά αμάχων. Τόσο η Ρωσία όσο και η συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αρνούνται τις κατηγορίες ισχυριζόμενες ότι πλήττουν στόχους ανταρτών του πρώην «Μετώπου Αλ Νούσρα», που είναι γνωστό σήμερα ως μια οργάνωση τζιχαντιστών με την ονομασία «Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ», που έχει διασυνδέσεις με την Αλ- Κάιντα και ελέγχει το μεγαλύτερο τμήμα της βορειοδυτικής Συρίας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ