2019-09-20 22:06:01
Φωτογραφία για Πανελ.Σύλλογος Φαρμακαποθηκάριων: «Ή όλοι δωρεάν ή όλοι με αμοιβή, δε μπορεί να εισπράττει συνέχεια ο ένας και οι άλλοι να λειτουργούν εθελοντικά» (video, ηχητικό)
Στην εκπομπή One Report μίλησε ο Γραμματέας Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκάριων Ελλάδας, Θεόδωρος Σκυλακάκης για τα προβλήματα που προκύπτουν από τις ελλείψεις φαρμάκων, αλλά και από τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τη διάθεση φαρμάκων μέσα από κανάλια διανομής εκτός ΕΟΠΥΥ. 

«Είναι στο σωστό προσανατολισμό να επιστρέψουν τα φάρμακα στα φαρμακεία της γειτονιάς», υποστήριξεο κ. Σκυλακάκης, καθώς για τη μεταφορά φαρμάκων πρέπει να πληρούνται ορισμένες προδιαγραφές ασφαλείας, κατά συνέπεια απαιτείται και εξειδίκευση του προσωπικού που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας τη μεταφορά..

«Βάζουμε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, υπάρχει δίκτυο ας το αξιοποιήσουμε», κατέληξε.

Λίγο νωρίτερα στο ραδιόφωνο του REAL FM, μίλησε η πρόεδρος των φαρμακαποθηκάριων κ. Ειρήνη Μαρκάκη: «Τα 26 από τα 27 κράτης της ΕΕ διαθέτουν τα φάρμακα υψηλού κόστους μέσω φαρμακείων. Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει το παράδοξο αυτό. Ο φαρμακοποιός είναι ο καταλληλότερος για να συμβουλέψει τον ασθενή. Οι φαρμακαποθήκες έχουν ειδικά αυτοκίνητα και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ασφαλή μεταφορά των φαρμάκων. Ο επαγγελματίας έχει κόστος, δε μπορεί ένας να εισπράττει συνέχεια (βιομηχανία) και οι άλλοι κρίκοι (φαρμακαποθήκες και φαρμακεία) να λειτουργούν εθελοντικά και με δικό τους κόστος.»

Δείτε το βίντεο και ακούστε το ηχητικό:

Music Hosting - Listen Audio Files -
farmakopoioi
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ