2019-09-21 10:18:18
Φωτογραφία για ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ με παραλήπτη τον κ. ΒΙΤΣΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, Αναπληρωτή Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο με αρμοδιότητα τα Οικονομικά και Διοικητικά του Δήμου!
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ με παραλήπτη τον κ. ΒΙΤΣΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, Αναπληρωτή Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο με αρμοδιότητα τα Οικονομικά και Διοικητικά του Δήμου!

Νομιμότητα -Διαφάνεια- Συμμετοχή -ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΣΑΡΩΤΙΚΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από  ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Γράφει ο: Kώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 

Μαθηματικός

21-09-2019   

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ με παραλήπτη τον Αναπληρωτή Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο με αρμοδιότητα τα Οικονομικά και Διοικητικά του Δήμου, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου κ. Βίτσα  Δημήτριο.

Νομιμότητα -Διαφάνεια- Συμμετοχή-ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

       Σας εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που καλείστε να φέρετε εις πέρας.

      Είναι εύκολο να συμπεραίνει ο κάθε Δημότης το βαρύ έργο που οικιοθελώς αναλάβατε, βεβαίως μετά από απόφαση του Δημάρχου.


         Η Διοικητική και Οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ είναι ορθώς συνταγματικά κατοχυρωμένη. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ανομία. Η τήρηση των νόμων είναι βασική υποχρέωση κάθε πολίτη και πολύ περισσότερο της κάθε μορφής εξουσίας σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

         Η διαχείριση του δημοσίου χρήματος είναι ύψιστη πολιτική πράξη, την οποία καθορίζουν νόμοι, ερμηνευτικές εγκύκλιοι, κώδικες νομικοί. Ουδείς είναι υπεράνω των νόμων. 

           Αναλάβατε κ. Βίτσα τα καθήκοντα σας σε μία χρονική περίοδο, στην οποία ετοιμάζετε ο απολογισμός του οικονομικού έτους 2018 σε ολόκληρο το Δήμο και προετοιμάζετε ο προϋπολογισμός του 2019 από τις υπηρεσίες του Δήμου. Την πολιτική και διοικητική ευθύνη την έχετε εσείς..........   

          Σύμφωνα όμως με τη κείμενη νομοθεσία έπρεπε να είχε προηγηθεί ο απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής διαδικασία γνωστή ως λογοδοσία του Δημάρχου (άρθρο 217 του κώδικα Δήμου και Κοινοτήτων). Αυτή η ειδική ανοιχτή διαδικασία ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ τα τελευταία πέντε χρόνια.  

      -Γνωρίζετε κ. Βίτσα ότι η καταληκτική ημερομηνία ψήφισης του προϋπολογισμού κάθε επόμενου έτους είναι η 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου. Τούτο τη προηγούμενη πενταετία ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ σχεδόν ΠΟΤΕ. 

     -Είστε υποχρεωμένος κ. Βίτσα  να προωθείτε τη λαϊκή συμμετοχή στις υποθέσεις των δημοτών. Είστε υποχρεωμένος να ενθαρρύνετε και να προωθείτε κάθε μέτρο που προάγει τη διαφάνεια και τη καταπολέμηση της διαφθοράς όπου, όποτε και αν εκδηλώνεται. 

     -Είστε υποχρεωμένος να προασπίζετε τη Δημοτική Περιουσία και να μπει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση. Τούτη η αναλυτική συζήτηση τη προηγούμενη πενταετία δεν έγινε ποτέ.

       -Είστε υποχρεωμένος ο εισπρακτικός μηχανισμός του Δήμου να λειτουργεί προς όφελος των Δημοτών με αρχή την ισονομία και την ισοπολιτεία. Δεν μπορεί κάποιοι να χρωστάνε υπέρογκα ποσά και ο Δήμος να συνεχίσει να τους παρέχει υπηρεσίες.

      -Είστε υποχρεωμένος να διασφαλίζεται τη πληροφόρηση των δημοτών σε ζητήματα που τους αφορούν και δεν έχετε δικαίωμα να απαντάτε σε αιτήσεις για χορήγηση εγγράφων ή πρακτικών ότι η αίτηση σας τυγχάνει απορριπτέα.

    Τούτο υπέστη προσωπικώς κατά επανάληψη τη προηγούμενη πενταετία. Γιατί δεν απαντούσαν και δεν απαντούν σε πολλά αιτήματα μου;  

      Στο άρθρο 69 του νόμου για το Καλλικράτη στη παράγραφο 3 αναφέρεται:

      Το δημοτικό Συμβούλιο δια του προέδρου του, δύναται να καλεί στη συνεδρίαση δημοτικούς υπαλλήλους ή ιδιώτες για να του δώσουν πληροφορίες σχετικές με τα θέματα που συζητούνται. Επιδιώκει και ενθαρρύνει τη συμμετοχή των Δημοτών. Δεν λέει, όπως λάθος παρερμηνεύτηκε, δύναται ο Πρόεδρος να δίνει το λόγο στους Δημότες όταν αυτός θέλει.

       Το να μην δίνετε ο λόγος στους ενεργούς πολίτες και πολύ περισσότερο να τους αφαιρείτε ο λόγος,  είναι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ πολιτικά απαράδεκτα στο βάθρο της Δημοκρατίας που οφείλει να είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

  -Είστε υποχρεωμένος να μην επιτρέπετε τη συμμετοχή και ψηφοφορία σε θέμα, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου ή ακόμη και του ίδιου του Δημάρχου εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του μέχρι το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας  έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον.

Κλείνοντας την επιστολή απευθύνομαι κ. Βίτσα στο Επίτροπο πρωτίστως και δευτερευόντως στον αιρετό:

           Η κείμενη νομοθεσία ορίζει ότι οι απευθείας αναθέσεις επιτρέπονται σε άμεσες και επιτακτικές ανάγκες, καθορίζοντας ως οροφή ανά έργο, ανά προμήθεια και ανά Δημοτική Ενότητα το ποσό 24.800 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ, ΕΤΗΣΙΩΣ.

Έχω στοιχεία κ. Βίτσα που αποδεικνύουν τα παρακάτω:

1)-Έγινε κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος με τις απευθείας αναθέσεις

2)-Έγινε κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ

3)-Ο εισπρακτικός μηχανισμός του Δήμου δεν λειτούργησε ποτέ επαρκώς 

4)-Υπάρχουν πολλές αποφάσεις που χρήζουν ελέγχου σε πολλά επίπεδα.

       Το που θα με βρείτε το γνωρίζετε. ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΜΟΥ τα ΖΗΤΗΣΕΤΕ επισήμως; Δημόσια δεσμεύομαι να ανταποκριθώ στο κάλεσμα σας. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.......
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ