2019-09-21 21:49:14
Φωτογραφία για Προκήρυξη ΕΠΟΠ μέσω ΑΣΕΠ
Επιστολή αναγνώστη στο kranosgr

Τις τελευταίες μέρες ,υπάρχουν άρθρα ότι το υπουργείο οικονομικών έδωσε την έγκριση για την πρόσληψη 2.000 ΟΒΑ στις ένοπλες δυνάμεις .  

Έναν θεσμό που απέτυχε και φαίνεται από τις παραιτήσεις των οπλιτών ,και τις θέσεις που έμειναν κενές στην προηγούμενη προκήρυξη του 2017 . ( Για τον στρατό ξηράς χρειάστηκαν 3 προκηρύξεις για να συμπληρωθούν οι θέσεις , στο πολεμικό ναυτικό δεν συμπληρώθηκαν ποτέ ). 

Έναν θεσμό που αποκλείει τους περισσότερους Έλληνες πολίτες. Άνδρες που έχουν απολυθεί πάνω από 3 χρόνια ή δεν έχουν την ‘’κατάλληλη’’ ειδικότητα , απορρίπτονται από τον διαγωνισμό .  

Δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί και γυναίκες υποψήφιες ,δεν έχουν καν δικαίωμα συμμετοχής .  

Καλούμε τον υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο , και τα επιτελεία να μην προχωρήσουν στην έκδοση προκήρυξης ΟΒΑ . 

Αντί αυτού , να προχωρήσουν σε προκήρυξη ΕΠ.ΟΠ. ή νέου θεσμού στα πρότυπα των ΣΥ.ΟΠ. της Κύπρου , όπου όλοι οι πολίτες του κράτους θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής χωρίς περιορισμούς. 

Ο διαγωνισμός θα τρέξει υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση κριτηρίων ,και ανάλογα τα μόρια του καθενός να επιλέγεται στο όπλο/σώμα , ειδικότητα που επιθυμεί και όχι εκεί που υπηρέτησε . 

Οι επιτυχόντες όλων των ειδικοτήτων για να προσληφθούν θα περνάνε και από αθλητικές δοκιμασίες , όχι όπως με τους ΟΒΑ όπου μόνο οι υποψήφιοι Ειδικών Δυνάμεων , ελέγχονται σ’ αυτό το κομμάτι. 

Περιμένουμε έναν σωστό και αξιοκρατικό διαγωνισμό πρόσληψης επαγγελματιών οπλιτών, όπου δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλοι .  
    
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ