2019-09-22 01:18:54
Φωτογραφία για Χωρίς παθολόγο το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας ;
Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας με τη συμμετοχή του δημάρχου, κ. Γιάννη Λυμπέρη, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κώστα Τσαούση, του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ιωάννη Χουζούρη, των εργαζομένων του Νοσοκομείου και άλλων φορέων της πόλης, μετά την απόφαση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας να μετακινήσει στο Νοσοκομείο του Πύργου τον Συντονιστή Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και επί της ουσίας, τον τελευταίο παθολόγο που είχε απομείνει!

https://ilia.news

Η απόφαση ωστόσο της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας φαίνεται ότι αυτή τη φορά «σκοντάφτει σε τοίχο», αφού έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων! Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Ιωάννης Χουζούρης ενημέρωσε την Εισαγγελία Αμαλιάδας, ενώ σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι με την μετακίνηση και του τελευταίου παθολόγου το Νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει.


Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει: «Στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας υπηρετούν 3 Παθολόγοι. Οι δύο είναι μετακινούμενοι εδώ και καιρό στο Νοσοκομείο Πύργου που και εκεί η Παθολογική κλινική έχει τεράστιες ελλείψεις γιατρών και υπεράριθμους ασθενείς, απόρροια του κλεισίματος της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Με απόφαση του Διοικητή που σας την κοινοποιούμε μετακινείται και ο τελευταίος γιατρός Παθολόγος ο Συντονιστής Διευθυντής ο οποίος έκανε εφημερίες και Εξωτερικά Ιατρεία στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Με το εν λόγω εντέλλεσθε του Διοικητή για μετακίνηση του τελευταίου παθολόγου δεν μπορεί να λειτουργήσει το Νοσοκομείο.

Κανένα Νοσοκομείο δεν μπορεί να εφημερεύει χωρίς παθολογική κάλυψη. Η εφημερία και τα Εξωτερικά Ιατρεία καλύπτονται μόνο με αγροτικούς γιατρούς που στο τέλος και αυτοί θα αρνηθούν αφού δεν θα υπάρχει ειδικευόμενος Παθολόγος. Ουσιαστικά χωρίς παθολόγο δεν υφίσταται Νοσοκομείο καθ’ ότι χειρουργοί, ορθοπεδικοί κλπ θα αρνηθούν να εφημερεύουν, επειδή δεν θα υπάρχει παρουσία παθολόγου για γνωμάτευση των περιστατικών.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να παρέμβει στις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του Διοικητή που με μεθοδικές ενέργειες διαλύει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και γεμίζει ράντζα την παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου με τους Νοσηλευτές και τους γιατρούς εκεί να έχουν εξαντληθεί».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ