2019-09-23 20:04:58
Φωτογραφία για Στεφανής: «Αποφασίστηκε κατάργηση χορήγησης 3ης στολής οπλιτών θητείας καθώς φερόταν ελάχιστα» (ΕΓΓΡΑΦΑ)
Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 467/03-09-2019) με θέμα: «Ελλείψεις στη χορήγηση ειδών ιματισμού στους νέους στρατευμένους»:

Η απάντηση Στεφανή:

Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Ελλείψεις στη χορήγηση ειδών ιματισμού στους νέους στρατευμένους» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα:

Από το έτος 2012, έχει τεθεί σε ισχύ διαδικασία επιστροφής μέρους των ειδών ένδυσης των οπλιτών θητείας κατά την απόλυσή τους.

Κατά την παρακολούθηση της ως άνω διαδικασίας, διαπιστώθηκε ότι η μία από τις τρεις χορηγούμενες στολές παραλλαγής, η οποία χρησιμοποιούνταν μόνο ως στολή εξόδου, παραδίδονταν σε άριστη κατάσταση, καθώς φερόταν ελάχιστα κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, από τη 2019 Β' ΕΣΣΟ και εντεύθεν, αποφασίστηκε η κατάργηση της χορήγησης της τρίτης στολής στους οπλίτες θητείας (πλην εκείνων που υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις) εξοικονομώντας ετησίως ποσό ύψους 1.134.000,00€.

Επίσης, γνωρίζεται ότι σε όλα τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), χορηγείται το σύνολο των αναγκαίων ειδών στους προς κατάταξη οπλίτες, τα οποία καθορίζονται αναλυτικά στη Διαταγή χορήγησης υλικών για κάθε ΕΣΣΟ, προκειμένου να διασφαλίζεται η διάθεση τους σε όλους τους οπλίτες ανεξαρτήτως του ΣΥΠΟ που κατατάσσονται.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ