2019-09-24 22:28:01
Φωτογραφία για Αποκάλυψη - βόμβα για τον Τζόνσον: Το κλείσιμο της Βουλής δεν είναι παράνομο, τον συμβούλεψε ο γενικός εισαγγελέας
Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται ο εισαγγελέας Τζόφρι Κοξ, ο οποίος κινείται σε

αντίθετη κατεύθυνση με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου - Τι αποκαλύπτει το Skynews το οποίο δίνει στη δημοσιότητα έγγραφα

Πρωταφανής, για τα δεδομένα της Βρετανίας, συζήτηση διεξάγεται σχετικά με την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, να προχωρήσει στο κλείσιμο της Βουλής. Όπως απεφάνθη το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, η αναστολή των εργασιών του Κοινοβουλίου συνιστά παράνομη ενέργεια. Ρεπορτάζ - βόμβα, ωστόσο, του ιστοτόπου Skynews, αποκαλύπτει ότι ο γενικός εισαγγελέας της Βρετανίας συμβούλεψε τον Τζόνσον πως το «λουκέτο» είναι νομότυπο.

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται ο εισαγγελέας Τζόφρι Κοξ, ο οποίος κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Σάλο και σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε, πριν από λίγο καιρό, ο Τζόνσον ο οποίος διέταξε το κλείσιμο της Βουλής μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, δύο εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου.


Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν ήταν η σωστή, «θα τη σεβαστούμε όμως», δήλωσε από την Νέα Υόρκη ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να εμποδίσουν το Brexit», πρόσθεσε.

Σε μια πρώτη αντίδραση ο πρόεδρος της Βουλής Τζον Μπέρκοου με δήλωσή του ζήτησε να ανοίξει «χωρίς καθυστέρηση» η Βουλή των Κοινοτήτων.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, κάλεσε τον Μπόρις Τζόνσον να παραιτηθεί.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ