2019-09-25 13:00:59
Φωτογραφία για Γιατί τα hyperlinks στο διαδίκτυο είναι μπλε;
Αλήθεια, αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί το στάνταρ χρώμα σηματοδότησης των hyperlinks στο διαδίκτυο είναι από τότε που θυμάστε τον εαυτό σας να ανοίγει για πρώτη φορά PC, το μπλε; To ίντερνετ έχει τη δική του μυθολογία και σε αυτά τα πλαίσια, ο λόγος της επιλογής του μπλε χρώματος για τους υπέρ-συνδέσμους έχει τη δική του ανοιχτή σε διαφορετικές ερμηνείες μυθιστορία.

Λίγο πριν το καλοκαίρι της αγάπης, το 1969, στην αποκορύφωση του κινήματος των hippies εμφανίστηκε το λεγόμενο ARPAnet, το οποίο τότε δεν το ήξερε, αλλά όταν θα μεγάλωνε, θα το ονομάζαμε internet. Βέβαια σε αυτήν την πρώιμη μορφή η μελλοντική του χρήση ως πλατφόρμα για να γράφει και να ανεβάζει ο καθένας ό,τι του περνάει από το κεφάλι ήταν ακόμα πολύ μακρινή.

Ο σκοπός της Advanced Research Projects Agency (ARPA) της αμερικάνικης κυβέρνησης ήταν αρχικά πιο ακαδημαϊκός. Σκοπός της ήταν ο διαμοιρασμός και διασπορά επιστημονικών ιδεών, πληροφοριών και μελετών.


Πλέον το ίντερνετ είναι modus vivendi και πολλοί δυσκολεύονται να θυμηθούν πώς ήταν η ζωή πριν από αυτό, αλλά κάποια εξαιρετικά απλά πράγματα, τα οποία πλέον τα θεωρούμε δεδομένα και δεν αναρωτιόμαστε καν πώς δημιουργήθηκαν, έχουν τη δική τους ιστορία, η οποία φτάνει πίσω μέχρι εκείνες τις ημέρες που το "net" περιοριζόταν για χρήση μεταξύ των nerds όλων των nerds.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό λειτουργικότητας του ίντερνετ είναι τα γνωστά μας hyperlinks. Οι λεγόμενοι "υπέρ-σύνδεσμοι" στα ελληνικά, είναι η σύντομη πύλη μας από ένα σημείο προς μία νέα πληροφορία και δεδομένο στον απέραντο κόσμο του ίντερνετ.

Το "σερφάρισμα" ξεκινάει για τους περισσότερους σήμερα από τη μηχανή της Google, αλλά τα επόμενα βήματα θέλουν... hyperlinks.Άλλα σκεφτήκατε ποτέ, γιατί και πώς εδραιώθηκε το μπλε, ως το βασικό τους χρώμα;

Οι "σοφοί γέροντες" του ίντερνετ έχουν δύο ερμηνείες, των οποίων η προέλευση χάνεται στα βάθη των οπτικών ινών και τις οποίες παρουσιάζει σε εκτενέστατη ανάρτησή του σχετικά με τις απαρχές του web ( olalathos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ