2019-09-28 15:28:29
Φωτογραφία για Ντονατέλα Βερσάτσε: Αγόρασε έπαυλη στη λίμνη των διάσημων
Οι περιοχές γύρω από την ατμοσφαιρική Λίμνη Ματζόρε στον ιταλικό Βορρά, στα σύνορα με την Ελβετία, συγκαταλέγονται στα θέρετρα που λατρεύει η πλουτοκρατία της γειτονικής χώρας.

Τις όχθες της στολίζουν όμορφα οικήματα με αριστοκρατικό αρχιτεκτονικό χαρακτήρα, που αποπνέουν φινέτσα, οικονομική ευμάρεια και κοσμοπολίτικο αέρα. Εκεί, στη μικρή πόλη Μέινα στην επαρχία της Ναβάρα, η Ντονατέλα Βερσάτσε βρήκε τον προσωπικό της παράδεισο. Ο ιταλικός Τύπος έγραψε χαρακτηριστικά: «Η Λίμνη Ματζόρε απέκτησε ακόμη έναν διάσημο κάτοικο. Η Ντονατέλα βρίσκεται πλέον στη γειτονιά των αστέρων, κοντά στον Τζορτζ Κλούνεϊ. Η Μέδουσα, το σήμα κατατεθέν του οίκου Versace, θα αράξει σύντομα στη διάσημη λίμνη».

Ενα κουκλίστικο αρχοντικό, μια καθημερινή τραπεζαρία από χρυσές βενετσιάνικες καρέκλες και η παραμυθένια λίμνη σε απόσταση αναπνοής: Η εκκεντρική περσόνα που γράφει τη δική της ιστορία στον χώρο της μόδας δεν θα συμβιβαζόταν με τίποτα λιγότερο από την απόλυτη αίγλη


Η σιδηρά κυρία της ιταλικής μόδας αγόρασε το εντυπωσιακό οίκημα μέσω της πολυεθνικής μεσιτικής εταιρείας Εngel & Volkers φέτος τον Αύγουστο αντί 5 εκατ. ευρώ.

Η «Verbanella» είναι μία από τις πλέον πολυτελείς επαύλεις της περιοχής, καλύπτει 1.400 τ.μ. και βρίσκεται ακριβώς πάνω στις όχθες της λίμνης. Διαθέτει μεγάλο κήπο με πισίνα και τη δυνατότητα φιλοξενίας πολλών ατόμων καθότι διαθέτει πενήντα δωμάτια, εκ των οποίων τα είκοσι είναι υπνοδωμάτια και τα δώδεκα μπάνια.

Καταλαμβάνοντας 1.400 τ.µ. πάνω στις όχθες της κοσμοπολίτικης Λίμνης Ματζόρε η έπαυλη «La Verbanella» είναι το ιδανικό καταφύγιο για καλομαθημένους celebrities που αγαπούν τα μεγάλα καλέσματα, αφού διαθέτει είκοσι υπνοδωμάτια, δώδεκα μπάνια και πολλά φιλόξενα σαλόνια

Art deco και διάσημοι επισκέπτες

Η παραμυθένια αυτή βίλα ανήκε παλαιότερα σε μία από τις εξέχουσες οικογένειες των ιταλικών media, τους Μονταντόρι, οι οποίοι την είχαν στην κατοχή τους από το 1920. Χάρη στις υψηλές κοινωνικές γνωριμίες της συγκεκριμένης οικογένειας, στον τοίχο πάνω από το τζάκι έχουν υπογράψει θρυλικές προσωπικότητες όπως ο Γουόλτ Ντίσνεϊ, ο Ζορζ Σιμενόν, ο Τόμας Μαν και ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ. Τα ξένα περιοδικά της εποχής συχνά φιλοξενούσαν την πολυτελέστατη έπαυλη στις σελίδες τους λόγω των διασημοτήτων και των VIPs από όλους τους χώρους και ολόκληρο τον κόσμο που την επισκέπτονταν.

Το κάλλος των εξωτερικών χώρων της κόβει την ανάσα. Περιμετρικά της βίλας απλώνεται ένας υπέροχος καταπράσινος κήπος, ενώ υπάρχουν και αναρριχώμενα φυτά που καλύπτουν μέρος των τοίχων της. Πλακόστρωτα δρομάκια οδηγούν σε φιλόξενες βεράντες. Από τα παράθυρα όλων των δωματίων του σπιτιού το βλέμμα χάνεται στα γαλήνια βαθυγάλανα νερά της λίμνης. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα κλασικά σαλόνια, η μεγάλη κρεβατοκάμαρα με τη ροζ λάκα και η καθημερινή τραπεζαρία με τις χρυσές βενετσιάνικες καρέκλες. Η επίπλωση ολόκληρης της βίλας είναι σε κλασικό στυλ. Το συνολικό αποτέλεσμα φαίνεται να είναι συμβατό με αυτό που είχε στο μυαλό της η Ντονατέλα εξαρχής αφού σκέφτεται να το διατηρήσει, κάνοντας φυσικά τις απαραίτητες εικαστικές παρεμβάσεις που ταυτίζονται με την αισθητική του οίκου, ο οποίος έχει το όνομά της. Σκέφτεται να κρατήσει επίσης το γραφείο με τις ξύλινες βιβλιοθήκες και τις εκατοντάδες συλλεκτικές εκδόσεις που σχετίζονται με την Ιστορία και την Τέχνη. «Οταν αγοράζεις μια ιστορική έπαυλη οφείλεις να σεβαστείς, πάνω απ' όλα, την ιστορία της», δήλωσε η νέα ιδιοκτήτρια.

Η κλασική διακόσμηση και τα έπιπλα από τα πιο πολυτελή υλικά κυριαρχούν στους εσωτερικούς χώρους της ιστορικής βίλας που ανήκε στους Μοντατόρι από το 1920 αν και το βλέμμα κερδίζει πάντα η θέα στην καρτποσταλική λίμνη του ιταλικού Βορά απ’ όλα τα παράθυρα του οικήματος

Versace εναντίον Versace;

Η αδελφή του αδικοχαμένου Tζιάνι Βερσάτσε, Ντονατέλα, είναι μια προσωπικότητα αμφιλεγόμενη. Για άλλους είναι μια ξερακιανή και παραμορφωμένη από τις πλαστικές δύστροπη γυναίκα και για άλλους μια δαιμόνια επιχειρηματίας με εκκεντρικά γούστα και μια έντονη ροπή στην υπερβολή που βρίσκει πάντα τον τρόπο να πρωταγωνιστεί στον διεθνή Τύπο. Στο τελευταίο σόου που διοργάνωσε στο Μιλάνο, μοντέλα και συντελεστές που βρίσκονταν backstage τη θυμούνται να ωρύεται σε κάποιον μακιγιέρ λέγοντας: «Να είστε έντονοι και μαξιμαλιστές, η μόδα έχει ανάγκη από φαντασία και συναισθήματα των άκρων».

Η απλότητα δεν είχε ποτέ θέση στη ζωή της Ντονατέλα. Θέλει τα πάντα να είναι πληθωρικά έως κραυγαλέα όπως είναι ως ιδιοσυγκρασία και η ίδια. Ακολουθώντας τη συνταγή επιτυχίας του αδελφού της, που συμπυκνωνόταν στη φράση «όποιος κάνει μόδα οφείλει να κάνει εντύπωση», μετά τον θάνατό του δημιουργούσε συλλογές που ακόμη κι αν δεν κέρδιζαν τον θαυμασμό των fashion editors, γέμιζαν τις σελίδες των μεγάλων περιοδικών και αποτελούσαν θέμα συζήτησης στα σαλόνια της παγκόσμιας μόδας.

Στη μετά Τζιάνι εποχή, η Ντονατέλα -την οποία οι φήμες ήθελαν να βρίσκεται σε έντονη κόντρα και λυσσαλέο ανταγωνισμό με τον αδελφό της όσο εκείνος ζούσε- εξακολουθούσε να παραμένει πηγή σημαντικών εσόδων για τον διάσημο οίκο. Αυτός ίσως να ήταν και ο λόγος που όταν πέρυσι πούλησε τον ιστορικό οίκο στον Michael Kors αντί 2 δισ. ευρώ διατήρησε τη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας. Η Ντονατέλα Βερσάτσε τα τελευταία είκοσι χρόνια γράφει τη δική της ιστορία με χρυσοποίκιλτα γράμματα, αγγίζοντας πλέον τον μύθο του Τζιάνι.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ