2019-09-30 11:43:16
Φωτογραφία για Στεφανής: Στόχος η συνεχής βελτίωση παροχών υγείας στα στελέχη ΕΔ και οικογένειές τους (ΕΓΓΡΑΦΟ)
Σχετική Ερώτηση ΕΔΩ.

Απάντηση ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 616/12-09-2019) με θέμα: «Άμεση πληρωμή των ιατροφαρμακευτικών δαπανών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων»

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Άμεση πληρωμή των ιατροφαρμακευτικών δαπανών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα:

Ο τεχνοοικονομικός έλεγχος των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης των στελεχών και των μελών των οικογενειών τους, πραγματοποιείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου υγειονομικών δαπανών των Γενικών Επιτελείων σε εύλογο χρόνο που συναρτάται από τον όγκο, τη νομιμότητα και την κανονικότητα των υποβληθέντων δικαιολογητικών.

Εν συνεχεία, πραγματοποιείται η καταβολή του ποσού στους δικαιούχους από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες των Κλάδων σε χρόνο ο οποίος, όμως τελεί σε συνάρτηση με την ύπαρξη των διαθέσιμων πιστώσεων.


Αναφορικά με τη δυνατότητα επιτάχυνσης των διαδικασιών, σας γνωρίζουμε ότι αυτή εξετάζεται σε συνδυασμό με τυχόν αναθεώρηση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου αλλά και του τρόπου συνταγογράφησης ώστε να μειωθεί δραστικά η γραφειοκρατία και ο χρόνος ανταπόκρισης των υπηρεσιών.

Τέλος στόχο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της συνεχούς μέριμνας για το προσωπικό, αποτελεί η συνεχής βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και στις οικογένειές τους, αλλά και η βέλτιστη αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων ή δυσλειτουργιών που ανακύπτουν.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ