2019-10-01 09:05:20
Φωτογραφία για Λίφτινγκ Κικίλια σε φορείς και Οργανισμούς! Τι ετοιμάζεται
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

HR

Λίφτινγκ στους μεγάλους Οργανισμούς και τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας ετοιμάζει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Μετά τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που αναλαμβάνει περισσότερες αρμοδιότητες και μετατρέπεται σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, σειρά έχουν ο ΕΟΠΥΥ και ο ΕΟΦ.

Στον ΕΟΠΥΥ έχουν ξεκινήσει ήδη σταδιακά οι αλλαγές στη λειτουργία του- λένε υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr– καθώς ετοιμάζεται ο οργανισμός του φορέα, διοικητικές αλλαγές αλλά και τροποποιήσεις στον τρόπο συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε γράψει το HealthReport.gr: «Ξεσκονίζει τον ΕΟΠΥΥ ο Κικίλιας! Αλλαγές στις δαπάνες, στη λειτουργία, στα οικονομικά”

Στο πλαίσιο των αλλαγών ετοιμάζεται και ο νέος Κανονισμός Παροχών του Οργανισμού (ΕΚΠΥ) ώστε να βελτιωθούν τα κονδύλια εκεί όπου σήμερα δεν καλύπτονται οι ασθενείς.


«Ο ΕΟΠΥΥ δεν θα μείνει ένα απλός αγοραστής υπηρεσιών» έλεγε στο HealthReport.gr υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, θέλοντας να δείξει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να μετατρέψει τον φορέα σε έναν σύγχρονο εργαλείο για τη προώθηση των θεμάτων της υγείας.

Το στίγμα πάντως στον ΕΟΠΥΥ δόθηκε με τον διορισμό των νέων μελών στο ΔΣ που γίνονται από το υπουργείο Υγείας, με την Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκο να έχουν τον πρώτο λόγο.

Ο ΕΟΦ

Αμέσως μετά ακολουθεί ο ΕΟΦ που σύντομα μάλιστα θα αλλάξει και Πρόεδρο. Δείτε ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες: «Ανακοινώνεται την ερχόμενη εβδομάδα ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ! Όλες οι πληροφορίες»

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σκοπεύει να ενεργοποιήσει και πάλι πλήρως τον ΕΟΦ σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με τα φάρμακα, ώστε τα στελέχη του να συνεισφέρουν επί της ουσίας στα θέματα δαπανών, θεραπειών και τιμολόγησης, με νέες στρατηγικές που φιλοδοξεί να υιοθετήσει ο Βασίλης Κικίλιας.

Το απενεργοποιημένο ΚΕΣΥ

Στη συνέχεια σειρά θα πάρει το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) το οποίο οδηγείται ήδη στην πλήρη «απενεργοποίηση» ώστε στο τέλος να καταργηθεί. Ήδη του έχουν αφαιρεθεί οι περισσότερες αρμοδιότητες. Ειδικά σε ότι αφορά στις εγκρίσεις των ειδικών θεραπειών, αυτές έχουν ήδη περάσει στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο που είναι ένα ανεξάρτητο όργανο επιστημονικό, αλλά και στον ΕΟΠΥΥ.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ