2019-10-01 23:41:59
Φωτογραφία για Επιμένει η Άγκυρα για τις γεωτρήσεις: Θα συνεχίσουμε
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, που συνεδρίασε τη Δευτέρα, υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέδωσε ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι η

Άγκυρα θα συνεχίσει την παρουσία της στην ανατολική Μεσόγειο.

«Η Τουρκία με αποφασιστικότητα θα συνεχίσει τη δραστηριότητα της στην υφαλοκρηπίδα της στην ανατολική Μεσόγειο, όπως και στις περιοχές που έχουν παραχωρηθεί από την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, είχε δηλώσει ότι το γεωτρύπανο Γιαβούζ πρόκειται να ξεκινήσει δεύτερη επιχείρηση γεώτρησης, μέσα στις επόμενες ημέρες, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει την επόμενη θέση του πλοίου.

Η ανακοίνωση ακολουθεί την αποχώρηση του Γιαβούζ από τα νερά της Κύπρου νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Το Γιαβούζ μεταφέρθηκε στο τουρκικό λιμάνι του Τασουτζού, στη νότια επαρχία της Μερσίνας, απέναντι από το Ριζοκάρπασο, στα βόρεια της Κύπρου.

«Σήμερα, με τέσσερα πλοία, η σημαία μας πετά σε κάθε μέρος της ανατολικής Μεσογείου. Οι ομάδες μας εργάζονται με μεγάλη αφοσίωση μέρα και νύχτα για να παραδώσουν τα καλά νέα στο έθνος μας» ανέφερε ο Ντονμέζ, σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ