2019-10-02 17:21:48
Φωτογραφία για Κολοκύθα: 8 λόγοι που ωφελεί την υγεία
Η πορτοκαλί κολοκύθα με τη γλυκιά γεύση είναι το απόλυτο φθινοπωρινό λαχανικό και η κατανάλωσή της ωφελεί την υγεία σε πολλά επίπεδα.

Είτε πρόκειται για τη σάρκα ή τους σπόρους της, η κολοκύθα είναι πηγή βιταμινών, μετάλλων και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Αποτελεί νοστιμότατο υλικό για πίτες, σούπες, ροφήματα και άλλες συνταγές, ενώ εξαιτίας της αντιμικροβιακής της δράσης είναι ιδανική προσθήκη και σε μάσκες ομορφιάς.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί 8 λόγους που η κατανάλωση κολοκύθας κάνει καλό στην υγεία.

Πηγή: foodmatters.com, onmed.gr

Περιέχει λίγες θερμίδες ανά μερίδα κατανάλωσης και είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, μέταλλα, νερό, φυτικές ίνες και ριβοφλαβίνες. Έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση και μειώνει τα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό.Είναι πλούσια σε βήτα – καροτένιο ένα αντιοξειδωτικό, που είναι γνωστό για την ισχυρή αντικαρκινική του δράση
. Οι κολοκύθες επίσης οφείλουν το φωτεινό πορτοκαλί χρώμα τους στο υψηλό ποσοστό καροτενοειδών που περιέχουν.Μια κανονικά μερίδα κολοκύθας περιέχει το 4% των ημερήσιων αναγκών σε πρωτεΐνη, γεγονός που την καθιστά ιδανική επιλογή για τους χορτοφάγους και τους vegan.Ενισχύει την όραση λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε βιταμίνη Α.Είναι πλούσια σε βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό και συμβάλλει στη θεραπεία μολύνσεων, λοιμώξεων και ασθενειών. Το έλαιο κολοκυθόσπορου μάλιστα έχει ισχυρή αντιβακτηριακή δράση και καταπολεμά τις μυκητιάσεις. Βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας, συμβάλλει στη διατήρηση της νεανικότητάς της, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και προστατεύει από τις UV ακτίνες του ήλιου.Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε κάλιο, η κολοκύθα είναι ιδανική τροφή για την καρδιά, καθώς ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και ενισχύει την καρδιαγγειακή υγεία.
grizosgatos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ