2019-10-03 11:46:35
Φωτογραφία για ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ «ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ» ΤΟΥΡΚΟ ΡΑΝΤΑΡ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η αυξανομένη ένταση στον Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εξ αιτίας της τουρκικής προκλητικότητας και της αμφισβήτησης από μέρους της Τουρκίας της ελληνικής κυριαρχίας, έκανε την Άγκυρα να προχωρήσει σε άλλη μια επιθετική ενέργεια κατά της Ελλάδας με προφανή στόχο.

Όπως αναφέρεται σύμφωνα με αποκάλυψη του δημοσιογράφου Selçuk Böke, της Türkiye από την Άγκυρα, η Διοίκηση της Τουρκικής Ακτοφυλακής εξ αιτίας της αυξανόμενης ένστασης στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για την καλύτερη διεξαγωγή των επιχειρήσεων της εγκατέστησε νέο μεγάλο ραντάρ στην νήσο Çavus adası, που βρίσκεται απέναντι από την Κάλυμνο και βορειοανατολικά της νήσου Κω.

Το νέο αυτό Ραντάρ θα εποπτεύει όλες τις κινήσεις στην ευρύτερη περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου και είναι παρόμοιο με τα ραντάρ που έχει εγκατασταθεί στην ανατολική Τουρκιά, κοντά στα σύνορα με την Αρμενία, στην περιοχή Hopa της επαρχίας Artvin.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι αυτό το ραντάρ εγκαταστάθηκε στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων, που είναι η πρώτη γκριζαρισμένη από την Άγκυρα περιοχή του ανατολικού Αιγαίου

Από την πλευρά μας τι κάνουμε σε όλα αυτά ;;;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr



Αξιολογήστε Το

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ