2019-10-05 08:45:22
Φωτογραφία για Άρθρο - κόλαφος του Προέδρου της ΕΑΑΑ Λάρισας για το Σώμα Υπαξιωματικών: ''ΜΗΝ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ''
Κάτω τα χέρια από τις σχολές Υπαξιωματικών των ΕΔ*

Του Θάνου Μαργαρίτη (Αντισμήναρχος ε.α., Πρόεδρος ΕΑΑΑ/Παραρτ. Λάρισας)

Με θλίψη και αγανάκτηση παρακολουθώ το τελευταίο διάστημα, την απαράδεκτη προσέγγιση και την προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει και να καταργήσει, θα έλεγα τις σχολές υπαξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων.

Έχοντας αποφοιτήσει και εγώ μια από αυτές τις σχολές και συγκεκριμένα από την σχολή της ΣΤΥΑ, δεν θα μπορούσα να μείνω αμέτοχος σε μια τέτοια απαράδεκτη επίθεση και να μην σχολιάσω αρνητικά τα σχέδια αυτά που είχε και θέλει να υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Όπως είναι γνωστό, η εκπαίδευση των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων γίνεται κυρίως από τις σχολές Αξκών και Υπξκών που οργανώθηκαν και λειτουργούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η άρτια επαγγελματική και στρατιωτική εκπαίδευση αποδίδει στελέχη άριστα, ικανά και άξια που μετά την αποφοίτηση στελεχώνουν τις ένοπλες δυνάμεις. Έτσι συγκροτούν ένα στράτευμα υψηλών προδιαγραφών ικανό να αποτρέψει κάθε απειλή εναντίον της Πατρίδος μας.


Τα στελέχη προερχόμενα από τις σχολές υπαξιωματικών έχουν βαθμολογική εξέλιξη που φτάνει σε ανώτερους βαθμούς της ιεραρχίας των ενόπλων δυνάμεων, κατέχοντας οργανικές θέσεις, θέσεις διοίκησης, με κοινή ομολογία την ικανότητα και την επιτυχία αυτών.

Δυστυχώς στους κόλπους των ενόπλων δυνάμεων επικρατούν διάφορες αντιλήψεις, κάποιες απαρχαιωμένες, και σε ορισμένες περιπτώσεις αλαζονικές, υπεροπτικές και ρατσιστικές, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται διχαστικό και ανταγωνιστικό κλίμα.

Για να μιλάμε με ειλικρίνεια και να μην μασάμε τα λόγια μας, ορισμένα υψηλόβαθμα στελέχη για να φτάσουν στα υψηλότερα κλιμάκια της ιεραρχίας χρησιμοποιούν και χρησιμοποιούνται από κομματικούς πολιτικούς μηχανισμούς για να πετύχουν τον στόχο τους, ξεχνώντας προφανώς πως ξεκίνησαν, που έφτασαν, λειτουργώντας πλέον σαν μαριονέττες της εκάστοτε κυβέρνησης, υλοποιώντας την κάθε παράλογη και άδικη πολλές φορές απόφαση. Ορισμένοι εξ αυτών είτε λόγω του ρατσισμού που τους διακατέχει χρόνια, είτε λόγο των σχεδίων που έχει η πολιτική ηγεσία συνηγορούν και γίνονται οι αίτιοι απαράδεκτων αποφάσεων .

Έτσι και τώρα θέλοντας να υλοποιήσει το πρόγραμμα της η ΝΔ (πρόγραμμα  που είχε από την προηγούμενη δεκαετία)  χρησιμοποιεί σαν ¨λαγό¨ τον κ. Στεφανή και από διάφορα κομματικά φερέφωνα που προέρχονται από τις ένοπλες δυνάμεις για να χτυπήσει τους Αξιωματικούς και τα στελέχη που προέρχονται από τις σχολές υπαξιωματικών.. Σε κάθε περίπτωση όμως η αντίδραση για την απαράδεκτη εν λόγω περίπτωση πρέπει να έρθει θεσμικά από τους Αρχηγούς των επιτελείων που πιστεύω θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα απορρίψουν στην εισήγηση τους, κάθε τέτοια προσπάθεια που θα φέρει αναστάτωση και όχι μόνο, στις ένοπλες δυνάμεις.

Ας μην ξεχνάνε κάποιοι ότι τα πολεμικά μας αεροπλάνα που αποτελούν φόβητρο σε όποιον τυχόν σκέπτεται να απειλήσει την εθνική κυριαρχία μας  βγάζουν το πτητικό τους έργο και βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα χάριν και κύρια λόγω της ύπαρξης στελεχών προερχομένων από την σχολή της ΣΤΥΑ. Αυτές οι σχολές βρίσκονται πλέον στην ανώτερη εκπαίδευση και ο βαθμός εισαγωγής τους στις πανελλήνιες εξετάσεις απαιτεί πολύ υψηλή βαθμολογία, που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπολείπεται των βάσεων που απαιτούνται για εισαγωγή στις σχολές Αξιωματικών. Και ενώ θα περίμενε κανείς την αναβάθμιση αυτών των σχολών δίδοντας επιπλέον κίνητρα (υψηλότερο καταλυτικό βαθμό, ακόμη και 2 θέσεων βαθμού ταξιάρχου ) αντ αυτού ακούμε ότι σκέπτονται την υποβάθμιση των σχολών και καταλυτικό βαθμό του Ανθστή.

Σ’ αυτή την δύσκολη συγκυρία για την χώρα μας και την επικρατούσα κατάσταση στην περιοχή,  πιστεύω ότι κάθε τέτοια προσπάθεια διακινδυνεύει να προκαλέσει αναστάτωση  και πτώση του ηθικού των στελεχών, που το μόνο που έχουν εισπράξει τα χρόνια της κρίσης, είναι μόνο μείωση στο οικογενειακό τους εισόδημα.

Σαν θεσμικό όργανό, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας  και εκπροσωπώντας τους απόστρατους αεροπόρους της περιοχής  προσπαθήσαμε  και ζητήσαμε να έρθουμε σε συνάντηση με βουλευτές της ΝΔ της περιοχής μας  για να ενημερώσουμε και να ακούσουμε την άποψη τους γύρω από το επίμαχο θέμα, αλλά δυστυχώς  ακόμη περιμένουμε…, μια ακόμη ένδειξη ότι πρόκειται για προγραμματισμό της κυβέρνησης της ΝΔ.

Από επίσημα χείλη της κυβέρνησης της ΝΔ θα περιμένουμε να διαψευστεί  η οποιαδήποτε κακόβουλη προσπάθεια που διέρρευσε για το φλέγον εν λόγω ζήτημα άλλως θα τους πω τούτο.

ΜΗΝ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ

Γιατί, φοβάμαι ότι θα ανοίξετε τους ασκούς του Αιόλου κυριολεκτικά  και τότε θα υπάρξουν αντιδράσεις. Μην δημιουργείτε μια άνευ λόγου αναστάτωση στις ένοπλες δυνάμεις με απαράδεκτους και άδικους σχεδιασμούς  διαταράσσοντας ακόμη και αυτήν την ομόνοια μεταξύ των συναδέλφων».

ΠΗΓΗ: https://www.larissanet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ