2019-10-05 19:38:37
Φωτογραφία για Ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις συναντήσεις του Πομπέο
Τη θέση που κατέχει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τον θετικό ρόλο που διαδραματίζει για την προώθηση της περιφερειακής πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

             

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η συζήτηση επεκτάθηκε και στον τομέα της ενεργειακής συνεργασίας, ενώ ο κ. Πομπέο αισθάνθηκε ενθαρρυμένος από το πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισης που του παρουσίασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.             

Επιπλέον, ο Αμερικανός Υπουργός συναντήθηκε και με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, δίνοντας έμφαση στη περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας. 

«Ο Υπουργός Πομπέο και ο Υπουργός Άμυνας Παναγιωτόπουλος συζήτησαν για τη διμερή συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, ενισχυμένη περαιτέρω από την Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας. Ο Υπουργός μεταβίβασε την εκτίμηση των ΗΠΑ για τις ζωτικές συνεισφορές της Ελλάδας ως σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και για την εκπλήρωση της δέσμευσης για αμυντικές δαπάνες 2% σε σχέση με το ΑΕΠ», σημειώνει η ανακοίνωση

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ