2019-10-06 15:05:34
Φωτογραφία για Καταιγίδες και πλημμύρες «φέρνει» η νέα κακοκαιρία
Σημαντική κακοκαιρία με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες θα πλήξει αύριο

Δευτέρα τη χώρα, όπως προβλέπει «Όπως βλέπετε στο χάρτη από το προγνωστικό μοντέλο ECMWF αναμένονται αρκετά μεγάλα ύψη βροχής και στην Αττική. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αττική αύριο θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες»

Στην κεντρική και νότια Ελλάδα τα προβλήματα

Ο κύριος Καλλιάνος προβλέπει πως στο στόχαστρο αυτή τη φορά θα μπει η κεντρική και νότια Ελλάδα: «Ιδιαίτερα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (στα ηπειρωτικά) αναμένεται κατά τόπους να δημιουργηθούν προβλήματα από πλημμύρες ενώ και στο ΒΑ, κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι βροχές και οι καταιγίδες πιθανότατα σε τοπικό επίπεδο θα έχουν έντονο χαρακτήρα».

Τα πρώτα χιόνια στα ορεινά

Αξίζει να σημειωθεί, γράφει ο κύριος Καλλιάνος, πως και οι πρώτες χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους στα πολύ ορεινά τμήματα της χώρας. Για παράδειγμα αναμένεται να χιονίσει στα μεγάλα υψόμετρα του Ολύμπου, ενώ σε χαμηλότερα υψόμετρα θα χιονίσει στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα στη Μακεδονία θα χιονίσει από το υψόμετρο των 1800-1900 μέτρων ενδεικτικά και υψηλότερα σε αρκετές περιοχές.

Οι άνεμοι κατά βάση δεν θα προβληματίσουν εκτός από το βόρειο Αιγαίο που εκεί μόνο θα πνέουν βοριάδες εντάσεως έως 8 μποφόρ από το βράδυ.

Και την Τρίτη θα παραμείνουν υπολείμματα της κακοκαιρίας με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και νότια, όμως τα φαινόμενα δεν θα είναι τόσο δυνατά.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ