2019-10-06 19:40:47
Φωτογραφία για DW: Στο μικροσκόπιο οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες
Εντείνεται η κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης των τρομοκρατικών

επιθέσεων με ισλαμιστικό υπόβαθρο. Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ζητάει ενδελεχή έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών.

Στο ημίωρο πριν τη σφαγή στο αρχηγείο της αστυνομίας ο δράστης Μικαέλ Αρπόν είχε αποστείλει 33 sms στη γυναίκα του, στο δε τελευταίο της έλεγε να μελετά το Κοράνι και έκλεινε με ένα «ο Θεός είναι μεγάλος».

Ετσι, οι πρώτες βιαστικές διαβεβαιώσεις του υπουργού Εσωτερικών περί υποδειγματικού υπαλλήλου χωρίς δείγματα ριζοσπαστικοποίησης έχουν πλέον εξανεμισθεί αφήνοντας μια μαύρη κηλίδα ως προς τις ικανότητες του Κριστόφ Καστανέ για τη διαχείριση του πολύ ευαίσθητου τομέα.

Παρακολουθούν τις υπηρεσίες ασφαλείας Μερίδα της αντιπολίτευσης επωφελείται ζητώντας την παραίτησή του. Ο πρωθυπουργός όμως Εντουάρ Φιλίπ με σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Journal de Dimanche, επανέλαβε την εμπιστοσύνη του στον υπουργό, λέγοντας ότι τη συγκεκριμένη στιγμή ο Καστανέ ενημέρωσε με βάση τα στοιχεία που οι αρμόδιες υπηρεσίες του είχαν δώσει και οι οποίες τελικά δεν είχαν πάρει μυρωδιά για τον προσηλυτισμένο αστυνομικό που είχαν στους κόλπους τους
. Τώρα που ανοίγουν τα στόματα μαθαίνουμε ότι εκείνος το 2015 είχε εκφραστεί υπέρ της σφαγής στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, η πληροφορία όμως δεν έφθασε ποτέ στα ανώτερα κλιμάκια.

Έτσι ο πρωθυπουργός μιλάει σήμερα για «ψιλό κόσκινο» από το οποίο θα περάσουν πλέον όλες οι υπηρεσίες πληροφοριών. Διέταξε δυο επιθεωρήσεις αφού υπάρχουν υποψίες για τουλάχιστον 15 άτομα, ανάμεσα στους 40.000 υπαλλήλους, τα οποία και παρακολουθούνται.

Πηγή: Deutsche Welle
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ