2019-10-07 21:29:06
Φωτογραφία για Πέντε λαχανικά του φθινοπώρου & τα θρεπτικά συστατικά τους
Τα θερμοκήπια μας δίνουν τη δυνατότητα να βρίσκουμε όλα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες όμως, κάθε μήνα του χρόνου παράγονται διαφορετικά φρούτα και λαχανικά.

Το φθινόπωρο και η αρχή του χειμώνα μας δίνουν λαχανικά που μας παρέχουν τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί ποια είναι τα πιο υγιεινά, καθώς και τα θρεπτικά στοιχεία που μπορείτε να πάρετε από το κάθε ένα.

Πηγή: health.com,onmed.gr

Λάχανο: Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία (βιταμίνη C, βιταμίνη Κ και φολικό οξύ), φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες. Έχει αντικαρκινική δράση, μειώνει τη χοληστερόλη και προστατεύει από τον διαβήτη.Λαχανάκια Βρυξελλών: Περιέχουν αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το DNA από τις οξειδωτικές βλάβες. Έχει αποδειχθεί επίσης πως ενισχύουν τη γονιμότητα.Πατάτες: Είναι πλούσιες σε κάλιο, μαγνήσιο, φολικό οξύ, βιταμίνη C, αλλά και πρωτεΐνες
. Οι γλυκοπατάτες είναι ακόμη πιο υγιεινές, καθώς μας παρέχουν βήτα-καροτένιο, βιταμίνη Α και επιπλέον φυτικές ίνες.Κρεμμύδια: Είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες, ενώ τα έλαια που περιέχει ρίχνουν την κακή χοληστερόλη. Καρότα: Αποτελούν εξαιρετική πηγή του αντιοξειδωτικού βήτα-καροτένιο, που διασπά τη βιταμίνη Α στον οργανισμό. Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, ενώ παράλληλα προστατεύει τα μάτια και το δέρμα. Μελέτες δείχνουν ότι το καρότο μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου, προλαμβάνει την καρδιοπάθεια και αυξάνει τη γονιμότητα.
grizosgatos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ