2019-10-09 16:02:24
Φωτογραφία για Έτοιμα να ανοίξουν …φτερά τα υδροπλάνα στο Ιόνιο
Tο 11ο συνέδριο των μικρών νησιών που πραγματοποιήθηκε στην Ιθάκη είχε πολλές και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις τόσο από την πλευρά των δημάρχων των μικρών νησιών μας όσο και από τους αρμόδιους φορείς αλλά και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται κυρίως στις μεταφορές και τον τουρισμό.

Ένα από τα θέματα που προκάλεσαν μεγάλο ενδιαφέρον στο συνέδριο ήταν η λειτουργία των υδροπλάνων σε όλη την Ελλάδα , και φυσικά το Ιόνιο. Μην ξεχνάμε ότι το 2020 το όνειρο της διασύνδεσης δεκάδων προορισμών της χώρας με υδροπλάνα μετά από συνεχείς αναβολές και καθυστερήσεις γίνεται γεγονός, καθώς αδειοδοτούνται και ως προς τη λειτουργία τους υδατοδρόμια σε Αιγαίο, Ιόνιο, Σποράδες και Εύβοια.

Και φυσικά δεν θα μιλάμε μόνο για προγραμματισμένες πτήσεις αλλά θα υπάρχουν και άλλα προϊόντα όπως είναι οι περιηγητικές Πτήσεις, οι ναυλωμένες, υπηρεσίες μεταφοράς φορτίων, υπηρεσίες για επιβάτες Κρουαζιέρας ,καθώς και πρώτες βοήθειες.


Ο Ν. Χαραλάμπους, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Hellenic Seaplanes S.A, που ήταν ο βασικός ομιλητής για το θέμα των υδατοδρομίων και την λειτουργία των υδροπλάνων μίλησε , λίγο πριν φύγει από την Ιθάκη και στο Lefkadapress: “Επιτέλους μπαίνουμε σε μία τελική ευθεία όπου θα δούμε πτήσεις πολύ σύντομα, υδατοδρόμια να λειτουργούν και ταυτόχρονα καινούργια προϊόντα τουριστικά και μεταφορικά.”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χαραλάμπους.

Σε ότι αφορά το Ιόνιο;

Το Ιόνιο είναι το πρώτο κομμάτι που θα ξεκινήσει το επιχειρησιακό μέρος των υδροπλάνων και με τα υδατοδρόμια της Κέρκυρας των Παξών και της Πάτρας συνδυάζοντας τα αεροδρόμια Κεφαλονιάς και Ζακύνθου θα φτιάξουμε ένα μίνι δίκτυο έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τα πρώτα δρομολόγια.

Σε ότι αφορά την Λευκάδα;

Η Λευκάδα είναι επίσης στο ίδιο δίκτυο αλλά με υδάτινο πεδίο.

Πότε πιστεύετε ότι θα έχουμε τις πρώτες πτήσεις;

Θεωρούμε λίγο πριν το Πάσχα που είναι ιδανική εποχή ώστε να δώσουμε το στίγμα μας πριν το καλοκαίρι, να ενημερωθούν οι επισκέπτες και οι κάτοικοι για τα δρομολόγιά μας και να προγραμματίσουν τις διακοπές τους με ακόμη ένα μέσον που θα εξυπηρετεί πολλές περιοχές.

Και φυσικά το ερώτημα είναι η τιμή

Η τιμή θα διαμορφώνεται σύμφωνα με τις αποστάσεις. Για να καταλάβετε μία πτήση από Κέρκυρα για Λευκάδα η οποία θα διαρκεί 20 με 25 λ. η τιμή της θα φτάσει περίπου 67 – 70 ευρώ το άτομο.

Της Βιβιάννας Βαρδή στο https://lefkadapress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ